Hasan ŞENGÜLOĞLU

İl Başkanı

1982 yılında Düzce doğumlu olan Hasan Şengüloğlu, babasının memuriyeti sebebiyle ilkokulu Konya’nın Kulu ilçesinde tamamlamış ortaokulu Düzce’de okumuştur. Lise eğitimini Düzce İmam Hatip Lisesi’nde bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde tamamladı. 2019 yılı kasım ayında tez yazarak Yüksek Lisans eğitimini Düzce Üniversitesi Toplam Kalite Yönetimi Ana Bilim Dalında tamamladı.

55 senelik ticaret geçmişi olan Şengüloğlu ailesinin 3. kuşak temsilcisi olarak ticari hayatını sürdürmektedir. 2019 yılından bugüne Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, 2021 yılından bu yana Ensar Vakfı Denetim Kurulu Üyeliği görevlerine de devam etmektedir. Siyasi hayatına AK Parti 4. olağan kongresiyle başladıktan sonra Ekonomi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 6. kongre döneminde AK Parti Düzce Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevi yürüten Hasan Şengüloğlu, Merkez İlçe Teşkilat Başkanlığı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı görevlerini üstlendikten sonra atama ile Merkez İlçe Başkanı olmuş, 7. olağan kongre de Merkez İlçe Başkanı olarak seçilmiştir.

24 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Düzce İl Başkanı olarak atanmıştır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.