Bilal SAYGILI

İl Başkanı

1970 yılında Ankara’da doğan Bilal Saygılı, ilkokulu 1980 yılında Kayseri’de bitirdi. Ortaokulu 1984 yılında Merzifon İmam-hatip Ortaokulu’nda, liseyi 1987 yılında Karşıyaka Lisesi’nde, üniversite eğitimini 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde tamamlayarak başarıyla mezun oldu.1986 yılında kurulan Saygılı Rulman şirketinde 1991 yılında Genel Müdür olarak iş hayatına atılan Bilal Saygılı, bugün şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Rulman ve güç aktarım ürünlerinde Türkiye’nin öncü firmalarından olan Saygılı Rulman’ı 50 metrekarelik bir dükkândan 10 bin metrekarelik bir tesise taşıyarak gerek Türkiye’nin gerekse uluslararası sektörlerin rulman ihtiyacını karşılama noktasında şirketinin küresel ve güçlü bir marka olmasını hedeflemektedir. Uzun yıllardır yoğun bir şekilde dış ticaret yapıyor olmanın getirdiği uluslararası seyahat tecrübesi, iletişimi ve kaidelerine sahiptir. Japon ve Alman şirketleri ile yoğun işbirliği halinde olup, pek çok ülkeye iş ziyaretleri gerçekleştirmiş, çeşitli ülkelerden iş ortaklarını ve misafirlerini ülkesinde ağırlamıştır. Temsil, ikna, izahat, öngörü, risk yönetimi kabiliyetlerinin yanı sıra; tarih, sosyoloji, ekonomi, matematik, fizik, mühendislik ve uluslararası hukuk temelleri güçlüdür. Türkiye’nin en önde gelen ve 13.000 kişilik iş insanından oluşan STK’larından birisi olan MÜSİAD’ın, İzmir şubesinin kurulduğu ilk yıllardan itibaren üyesi, Genç MÜSİAD İzmir’in kurucusu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Bilal Saygılı, aynı zamanda 2019-2023 MÜSİAD İzmir Şube Başkanlığı görevini tamamlamıştır.
Ticaret hayatındaki başarıların yanı sıra milli otomobil sporcusu, hayırsever bir iş insanı, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yönetim Geçmişi :

MÜSİAD Bir önceki dönem İzmir Şube Başkanı 1993 -