Yusuf TANRIVERDİ

İl Başkanı

1970 yılında Sivas Elbeyli yöresi Bedirli köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Sivas’ta bitirdi. 1997 yılında İstanbul üniversitesi hukuk fakültesini bitirdi, bir yıllık stajın ardından 1998’ de serbest avukat olarak meslek hayatına başlayan Tanrıverdi, Aynı zamanda uzman arabulucudur. 2002 yılında Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile ak parti Sivas il başkanlığı görevine atandı. 2004-2006 yılları arasında Sivas belediyesi meclis üyeliği görevinde bulundu.

2003- 2006 yılları arasında İskenderun demir çelik aş (İsdemir) yönetim ve denetim kurulu üyeliği, Kırıkkale Çelbor aş. Yönetim kurulu üyeliği ve Divhan aş. Denetim kurulu üyeliği yaptı. 2018 de ak parti yönetim kurulu üyesi olarak siyasi ve hukuki işler başkanı oldu. Sivas olağan il kongresinde yeniden yönetim kurulu üyesi olarak seçildi ve yeniden siyasi ve hukuki işler başkanı olarak görev yaptı. 2023 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Mart 2023’te Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile AK Parti Sivas il başkanı olarak ikinci kez atandı.

Tanrıverdi Evli olup; biri kız diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.