KONYA

Uğur İbrahim ALTAY

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Uğur İbrahim ALTAY 1974 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamlayan Uğur İbrahim ALTAY, 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1999 yılında yedek subay olarak Şırnak’ta vatani görevini tamamladı. İnşaat mühendisi olarak birçok nitelikli projeyi hayata geçiren Uğur İbrahim ALTAY, 2008 yılında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine ikinci kez seçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 03 Mayıs 2018’de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019 seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçildi. Uluslararası birçok görevi bulunan Uğur İbrahim ALTAY, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı ve UCLG Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Uğur İbrahim ALTAY, evli ve üç çocuk babasıdır.