YALOVA

Hasan SOYGÜZEL

İl Genel Meclis Başkanı

28 Şubat 1976’da Yalova Kadıköy’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Kadıköy’de ve lise tahsilini ise Yalova’da yaptı. 1993-1998 yılları arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu “Mahalli İdareler” ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümlerinde ön lisans ve lisans eğitimlerini tamamladı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalından “Türkiye’de Doğal Afetlerde Kriz Yönetimi –Marmara Depremi” konulu teziyle 2002 yılında mezun oldu ve “Kamu Yönetimi Uzmanı” ünvanlıyla yüksek lisans derecesi aldı. 2006–2007 yılları arasında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TODAİE) İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Uzmanlık Programını tamamlayarak “Yerel Yönetim Uzmanı” unvanını kullanmaya hak kazandı. 2003-2008 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu’nda Misafir Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2006 yılında, halen başkanlığını yürüttüğü AB Politikaları Enstitüsü’nü kurdu. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler projeleri başta olmak üzere, birçok uluslararası projede Proje Koordinatörü, Uzman ve Danışman olarak çalıştı. 2010-2016 yılları arasında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nda Kalkınma Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2009-2018 yılları arasında da Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak çalıştı. Ayrıca; Yalova’daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında, kent konseyleri arasında iletişim ve iş birliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin kuruluşuna öncülük etti. 25 Ekim 2014 tarihinde de Türkiye Kent Konseyleri Birliği 6. Dönem Başkanlığı görevine getirildi. Halen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 30.04.2014-16.12.2017 tarihleri arasında AK Parti Yalova İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Başkan Yardımcısı (İl İnsan Hakları Başkanı, İl Yerel Yönetimler Başkanı, İl ARGE Başkanı) olarak görev yaptı. 2016 ve 2017 yıllarında AK Parti Yalova İl Başkanlığını temsilen Yalova Valiliği İl İnsan Hakları Kurulunda görev yaptı. AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 17. ve 18. Dönem Siyaset Akademisinde ‘Yerel Yönetimler’ dersi verdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında hazırlanan “Orada Bir Köy Var Yakında!” Projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Destek Programı kapsamında hazırlanan “Eski Termal Yolunun Turizm Yolu Olarak İhyası” Projesi gibi hibe projelerini Yalova İl Özel İdaresi adına yazarak anılan projelerin ilgili kuruluşlardan fon desteği almasını sağladı. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin gelişmesine sağladığı katkılar nedeniyle; Bosna Hersek Federasyonu tarafından 2016 yılında ülkenin yabancılara verilen en prestijli ödüllerinden olan "Bosnian Tombstone" ödülüne layık görüldü. Hâlihazırda Yerel Yönetim Uzmanı olarak çeşitli kurumlara eğitim ve danışmanlık hizmeti vermekte olup, çok sayıda yayınlanmış makale, rapor ve kitabı bulunmaktadır. Yalova Güneyköylü Hatice (Özdemir) Soygüzel ile evli ve 1 kız çocuk babasıdır.