KOCAELİ

Şener SÖĞÜT

Körfez Belediye Başkanı

İlk, orta ve lise tahsilini Körfez ilçesinde tamamladı.

1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Düzce Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimi alarak, Makine Yüksek Mühendisi unvanını kazandı. Ayrıca 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

İş hayatına 1996-2004 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İGDAŞ’ta mühendis olarak başladı. Daha sonra 2004-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZGAZ’da mühendis ve yönetici, 2009-2010 yılları arasında ise Körfez Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son olarak da özel sektörde, inşaat işleri faaliyeti yapan aile şirketinde çalıştı.

Siyasi hayatına 2001 yılında Körfez AK Parti Kurucu İlçe Yöneticisi olarak başladı. Sırasıyla AK Parti Körfez İlçe Kurucu Gençlik Kolları Başkanı, Körfez İlçe Başkan Yardımcılıkları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği, Körfez Belediyesi Meclis üyeliği, Körfez Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı, Körfez Belediyesi Meclis Grup Sözcülüğü ve son olarak da AK Parti Körfez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2012-2017 yılları arasında Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeliği, Pusula Düşünce Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Evli ve üç çocuk babasıdır.