KONYA

Ahmet PEKYATIRMACI

Selçuklu Belediye Başkanı

Ahmet Pekyatırmacı, 1971 yılında Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi. 2014 yılı yerel seçimlerinde ise Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği’yle birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. 2014 yılı Aralık ayı itibariyle Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesi üzerine 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin ortak teklifi ve oybirliği ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yüzde 67,51 oy oranı ile yeniden Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Pekyatırmacı, halen belediye başkanı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Pekyatırmacı, Arapça ve İngilizce bilmektedir.