YALOVA

Melahat YALÇIN

Merkez Belediye Meclis Üyesi

1974 Erzincan doğumludur. İlkokulu Erzincan Atatürk İlköğretim Okulunda, Liseyi Erzincan Anadolu Lisesi ve Kennigton Towers School’da okumuştur. İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunudur. Yüksek Lisansını Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde Doktorasını yapmaktadır. Aynı zamanda Bilim Sanat Vakfı Küresel araştırmalar Merkezinde tercümanlık yapmış ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. Ailesine ait şirkette 9 yıl yöneticilik yapmıştır. 2002-2005 Yılları arasında Yalova İl Kadın Kollarında yönetim kurulu üyesi, 2014 yılında Çiftlikköy SKM Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 2014-2019 yılları arasında Çiftlikköy İlçesi Belediye Meclis üyesi olarak seçilmiş ve görev yapmıştır. 27. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilli aday adaylığı bulunmaktadır. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Yalova İli Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. 2014 yılından itibaren İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.