VAN

Filiz ÇINARBAY

Çaldıran İlçe Kadın Kolları Başkanı

1977 yılında Çaldıran ilçesinde dünyaya geldim ilk orta ve lise öğrenimimi Çaldıran’da tamamladım. 1992 -95 yılları arası İlçemizde halk eğitim bünyesinde açılan dikiş nakış kurslarında eğitim alarak usta öğreticilik belgelerimi aldım. 2009 yılında Çaldıran ilçe kaymakamlığı kordonesinde kuruluşunu yaptığımız Kardelen kadın ve aile derneğine başkan olarak seçildim. 2018 yılına kadar başkanlığını yaptığım derneğimiz; sırasıyla yardıma muhtaç ve kimsesizler yararına kermesler, kadın hakları ve demokrasi adına çeşitli programlar birlikte Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden alınanda uzmanlaşmış katılımcıların katılımıyla küçük yaşta evlilik ve genç yaşta intihar ile ilgili bir çok program düzenledik. Doğu Anadolu Bölgemizi temsilen 2017 referandum öncesi partimizin düzenlemiş olduğu evet kampanyasında evet bende varım adlı reklamda görev aldım. 2017 yılında Kadın ve Demokrasi  tarafında Ankara’da düzenlenen sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği 8 Mart dünya kadınlar gününe ilimizi temsilen katıldım 7 Mart 2018 tarihinde Ak Parti Çaldıran İlçe kadın kolları olarak göreve başladım halen Ak Parti Çaldıran ilçe kadın kolları başkanlığı görevimin yanında Çaldıran Kardelen kadın ve aile derneği başkanlığı görevini de yürütmekteyim.  Evli üç çocuk annesiyim.