1969 yılında Ankara'da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Ankara ve İstanbul'da tamamladı. 1985-1986 yılları arasında Londra'da yabancı dil eğitimi aldı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon bölümünden mezun oldu.Üniversite eğitiminden sonra iş hayatına atıldı. İnşaat ve dış ticaretle u

9 Aralık 1969’da Ankara doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Güllü’dür. Tıp Doktoru ve Genel Cerrahi Profesörüdür. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1987 yılında Aydınlıkevler Lisesi’nden mezun oldu.1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma H

1980 yılında Ankara’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da okudu. Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre özel okullarda, dil kurslarında görev aldı. İzmit ve Ankara’da devlet okullarında İngilizce öğretmeni olarak çalıştı. 2008 yılında AK Parti Genel M

12 Ağustos 1975 yılında, 6 çocuklu bir işçi ailesinin çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi.İş adamı ve Yönetici; ABD Preston Üniversitesinde işletme bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitede işletme yönetimi dalında tamamladı.Barışkent ve BA Grup adlı şirketlerinin yönetim kurulu ba

1960 yılında Kızılcahamam’ın Kuşçuören köyünde doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Ankara’da tamamladı. 1985 yılında Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı

1979 yılında Çanakkale’nin Çan ilçesinde doğdu.  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. AK Parti Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24, 26. ve 27. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi.  TBMM Başkan

1968 yılında Kırşehir ili Mucur ilçesinde doğan Hacı Turan ilk, orta ve lise öğretimini Kırşehir’de; Yükseköğretimini ise Erciyes Üniversitesi İlahiyat... 1968 yılında Kırşehir ili Mucur ilçesinde doğan Hacı Turan ilk, orta ve lise öğretimini Kırşehir’de; Yü

1970 yılında doğan Çam, eğitim hayatına Ankara Bahçelievler Alparslan İlkokulu’nda başladı. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi ve ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Ankara Milletvekili ve Dijital Mec

2 Ağustos 1957'de Amasya'da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Elif'tir.Akademisyen, Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde tamamladı. 1

15.07.1953 tarihinde Ankara Nallıhan’da doğdu. Orman Meslek Yüksek Okulu ve Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Doğru Yol Partisi Ankara İl Başkanlığı yaptı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve

1978 Ankara doğumlu, Evli, İktisatçı olan Yegin Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümünde tamamladı. AK PARTİ Genel Merkez Gençlik Kolları kuruluşunda görev aldı. Ankara İl

Siyaset Bilimi Doçenti ve yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler bölümünde

1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. İktisatçı ve iş adamı Tuğrul Türkeş Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu.

Ticaret Bakanlığı’nda Basın Danışmanlığı, Ortadoğu Gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis Gazeteleri ile

1992 yılında Ankara Keçiören’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini, orta öğrenimi tam burslu olarak, TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Ardından yarı burslu olarak kazandığı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2014 yılında mezun oldu. Uluslararası ölçekte hizmet veren bir hukuk bürosunda yöneticilik