"Bizim siyasi hareketimizin temelinde kadınlarımız, onların çalışması ve özverisi var. AK Parti'nin kuruluşundan bugüne dek kadınlarımızın çok büyük emeği var"

Başkan Yardımcımız Fatma Betül Sayan Kaya, "Bizim siyasi hareketimizin temelinde kadınlarımız, onların çalışması ve özverisi var. AK Parti'nin kuruluşundan bugüne dek kadınlarımızın çok büyük emeği var." dedi.

Kaya, ​​​​​​​AK Parti İstanbul Kadın Kolları tarafından Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" buluşmasında yaptığı konuşmada, bu yıl 8 Mart'ı çok buruk şekilde kutladıklarını, dünyanın bir yanında Filistinli kadınların ve annelerin büyük bir soykırıma maruz bırakıldığını söyledi.

Dünyanın adaletsiz şekilde bazı kadınların haklarını savunmadığını dile getiren Kaya, "Filistin'deki direnişçi, onurlu kadınların yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun eşi var ve onun arkasında yürüyen bu partideki kadınlar var. Ben biliyorum ki hepinizin duaları, her türlü destekleri oradaki kadınların da özgürlüğüne kavuşması için. Çünkü ben de her gece mutlaka oradaki kadınlar için yatmadan dua ediyorum. Sizlerin de öyle olduğunuzu biliyorum." diye konuştu.

Kaya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 1989'da kadın kollarını kurduğunda ona "Kadın kolları teşkilatına ne gerek var?" diyenler olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın vizyonuyla Ankara'daki bazı olumsuz sözlere rağmen kadın kolları teşkilatını İstanbul'da kurduğuna dikkati çeken Kaya, eşi Emine Erdoğan'ın da 40 kadın kurucudan biri olduğunu anlattı.

Kaya, o kadınların 1988'den 1994'e kadar İstanbul'da büyük bir çalışmaya imza attığını anlatarak, "Ev ev herkese o dönemin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve onun vizyonunu anlattılar. O kadınlar, 1994'te İstanbul'u çöp, çamur ve çukurdan kurtaracak ve Türkiye'yi bugünlere taşıyacak Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Bizim siyasi hareketimizin temelinde kadınlarımız, onların çalışması ve onların özverisi var. AK Parti'nin kuruluşundan bugüne dek kadınlarımızın çok büyük emeği var." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum ile eşinin de bu programa katıldığını ifade eden Kaya, kentin yaşadığı en büyük sorunun ulaşım ve kentsel dönüşüm olduğunu anlattı.

Kaya, "Bu sorunların hepsine çözüm üretecek bir başkan adayımız var. İstanbul çok şanslı. İstanbul inşallah bu şansını Murat Kurum'u belediye başkanı yaparak daha da arttıracak. Ben buna yürekten inanıyorum." dedi.