Genel Başkan Yardımcımız Zafer Sırakaya; “Statükocu zihniyeti asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya 27 Mayıs 1960 darbesinin 64 yılı münasebetiyle sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada ” o karanlık günleri ve statükocu zihniyeti asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerinde bulundu;

Sırakaya sosyal paylaşım platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden biri olan ve Anayasa ile TBMM`nin  feshi, ülkenin seçilmiş Başbakanı ve iki Bakanının idamıyla sonuçlanan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 64 yıl geçmesine rağmen o karanlık günleri ve statükocu zihniyeti asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Seçilmiş Başbakanını ve onun dava arkadaşlarını darağacına gönderen zihniyete karşı milletimiz, AK Parti ile kendini bulmuş ve artık üzerinde durduğumuz zaman bir milletin genci yaşlısı, zengini fakiri ile siyaset dâhil, özgürlüğünü, kaderini, kendi kendini yönetme hakkını kimsenin gasp etmesine müsaade etmeyeceğini göstermiştir.

150 yıldır önüne sandık konulan ve “idarecisini seçme hakkı”’na halel getirmeyen Türkiye’de vesayet düzeninin baronları ve statükocular istedikleri sonucu sandıkta al(a)mayınca çareyi hep darbelerde buldular…
Toplum mühendisliğine soyunanlar; 1960, 1970, 80’darbeleri, 1997 28 Şubat’ı, E-muhtıra, kapatma davalarıyla milletimize istikamet vermeye çalıştı…

Necip milletimiz ise hiç yılmadı. Vesayetin maşaları, Türkiye düşmanları darbe yaptı, kuralları kendilerine göre tekrar koydu ama sonuç asla değişmedi.

Halkımız kendine yakın isimleri bir şekilde buldu ve onları sandıkla, demokrasiyle ve hatta darbecilerin kurallarıyla devletin başına getirdi, kendi istikameti olanlara, emaneti teslim etti.

3 kıta 7 iklimde hüküm süren cihan imparatorluğu ecdadımız, onun bakiyesi Türkiye ve necip milletimizin demokrasiden, hak ve özgürlüklerden, insan haklarından yana sergilediği tavır şanlı tarihimizin her sayfasında gurur vesikası olarak insanlığa örnek olmaktadır.

Temsilcisi olduğumuz medeniyet ve ülkemizin sergilediği bu insani tavrın başta coğrafyamızda bulunan ülkeler olmak üzere aşırı sağ akımların etkisi altında kalan Avrupa ülkelerine de yol gösterici olması en büyük temennimizdir.

Son alçak darbe girişi 15 Temmuz’da kahraman milletimizin darbe girişimine karşı verdiği olağanüstü destansı mücadele ve tepkiyle ülkemizde darbeler dönemi ilelebet sona ermiştir.

Tüm darbe ve darbeciler tarih ve milletimizin vicdanında yargılanarak hak ettikleri yeri bulmuşlardır.

Demokrasi tarihimizin büyük utancı 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde başta merhum Adnan Menderes, Hasan Polatkan Fatin Rüştü Zorlu ve 15 Temmuz’un demokrasi şehitleri olmak üzere Türkiye’nin bağımsızlığı uğruna toprağa düşen tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet, dua ve saygıyla anıyorum.