Yükleniyor...

"Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim programında 1,5 ay içerisinde 19 milyon öğrencimizin, 1 milyon 200 bin öğretmenimizin tamamına ve 5 milyon velimize ulaşacağız"

 

Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen "Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim" tanıtım programında konuştu.

Mahmut Özer Almanya'da Türkçe öğretmeni olarak görev yaparken rahatsızlanan ve ülkesinde tedavi olmayı talep etmesi sonrasında ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen 41 yaşındaki Firdevs Gülben Pekmezoğlu'nun vefat ettiğini bildirdi. Özer, Pekmezoğlu'nun ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Özer, madde bağımlılığıyla mücadele noktasında atılan adımların yanı sıra öğretmen, öğrenci ve velilere verilecek ortak eğitimlerin çok önemli olduğunu vurguladı.

"Görünmeyen bağımlılık" olarak nitelendirdiği davranış bağımlılığına da dikkati çeken Özer, "Aslında ortada bir madde yokmuş gibi görünüp, davranışları etkileyen ve gençleri evlerinden çıkamaz hale getiren ve sürekli sanal ortamda vakit geçirmeye mahkum eden, dolayısıyla her ülkede kültürün transferini engelleyen sanal bir ortamda gençleri farklı bir düzleme götüren büyük bir proje var. Bugün tanıtımını yaptığımız projeyle bunların tümüyle mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Özer, proje kapsamında verilecek eğitimlerin kapsamına da değinerek, "1,5 ay içerinde 25 milyon vatandaşımıza ulaşacağız. 19 milyon öğrencimizin, 1 milyon 200 bin öğretmenimizin tamamına ve 5 milyon velimize ulaşacağız." dedi.

İçişleri Bakanlığı ile yapılacak değerlendirmeler çerçevesinde gelecek ay sonunda eğitimlerin yeniden şekilleneceğini aktaran Özer, projenin, bağımlı olmayan ve geçmişten gelen değerlerine sahip çıkan nesillerin yetiştirilmesi açısından kıymetli olduğunu söyledi.

Yeni yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını belirten Özer, Neşet Ertaş'ın "Aşkınan koşan yorulmaz" dizelerine atıfta bulunarak, gece gündüz çalışacaklarını ifade etti. Özer, "Aşkınan yürüyerek bu ülkeyi çok daha güçlü hale getireceğiz. Sağlıklı, kültürünü ve değerlerini bilen nesiller yetiştireceğiz." diye konuştu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler'in de katıldığı programda Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri müzik dinletisi sundu.

Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı işbirliğinde, bağımlılıkla mücadele kapsamında öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri ve velilere eğitimler düzenlenecek.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında öğretmen/psikolojik danışmanlar ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından verilecek eğitimlerde madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı ile sağlıklı yaşam başlıkları ele alınacak.

Yapılan çalışmalara yönelik veriler e-Rehberlik sistemi üzerinden takip edilecek. Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden bağımlılıkla mücadele kapsamında düzenlenecek seminerlerde, uzman akademisyenler eğitimler verecek.

Ayrıca, İl Emniyet Müdürlükleri ve Jandarma Komutanlıklarınca, narkotik suçlar, madde bağımlılığıyla mücadelede arzın azaltılması ve yasal süreçlerle ilgili bilinçlendirme faaliyetlerine katkı sunulacak.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.