Yükleniyor...

"Bölgesel ve küresel sorunların diplomasi ve diyalog yoluyla çözümü konusunda üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz"

 

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından Beşiktaş'taki bir otelde gerçekleştirilen Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) 11. Genel Kurulu'nun açılışı yapıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Efkan Ala, 33 Asya ülkesinden, 70 siyasi partiden, 195 temsilcinin katıldığı toplantıda siyasi partiler olarak bir kere daha küresel ve bölgesel sorunları ve çözüm yollarını tartışma fırsatı bulduklarını anlattı.

Salgın nedeniyle 11. Genel Kurulun bu sene kasım ayına ertelendiğini hatırlatan Ala, şunları söyledi:

"Amacı, Asya bölgesinde partiler arasında işbirliğini teşvik etmek ve karşılıklı güven atmosferini güçlendirmek olan ICAPP, gündemimiz arasında siyasi diyaloğun iyileştirilmesine, siyasal partiler ve parlamentolar arası ilişkilerin güçlendirilmesine önemli katkılarda bulunuyor. Türkiye olarak biz de Asya ülkeleriyle geliştirdiğimiz ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel sorunların diplomasi ve diyalog yoluyla çözümü konusunda üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu anlayışla başarıyla yürüttüğü liderler diplomasisi politikasının sonucu olarak Asya kıtasının en batısında bulunan Türkiye, hem Asyalı hem Avrupalı hem de Afrikalı dostlarımız için diyalog ve işbirliği alanı oluştu. Uluslararası kuruluşların stres testine tabi tutulduğu günümüzde küresel krizlerin bütün paydaşlarla birlikte hareket edilerek işbirliği ve dayanışma yoluyla aşılabileceğine inanıyoruz."

İklim değişikliği, düzensiz göç, terör, bölgesel çatışmalar, gıda ve enerji krizi gibi sorunları aşmak için birlikte mücadelenin büyük önem arz ettiğini vurgulayan Ala, "Bu sorunlara kalıcı ve kapsayıcı çözümler üretebilmek için eş zamanlı ve çok alanlı işbirliklerine ihtiyaç olduğu açıktır. Bu bağlamda siyasal partiler toplumların sorunlarına çözüm bulmakta en önemli ve çok da etkili siyasal aktörlerdir." şeklinde konuştu.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.