Yükleniyor...

"Bu güzide kuruluşumuzun çalışmalarının gölgelenmesini yanlış buluyorum"

 

Genel Başkan Yardımcımız Jülide Sarıeroğlu da Türkiye'nin dünyada insani yardımlarını en fazla artıran ülkelerin başında geldiğini belirterek, son yıllarda 127 ülkede 181 milyon kişiye yardım eli uzatıldığını anlattı.

Türk Kızılayın afetler başta olmak üzere olağanüstü koşullarda akla gelen ilk kurum olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, "Kızılay, Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya, Güney Asya'dan Kafkasya'ya kadar dünyanın dört bir yanında insani yardımları ilk ulaştıran, çalışmalarıyla da en çok parlayan kurumlardan biri olmuştur." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devletin tüm kurumlarının afetzedelere yardım elini uzattığını anımsatan Sarıeroğlu, depremin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmaların bölgede yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.

Türk Kızılayın da bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Sarıeroğlu, "Bu güzide kuruluşumuzun deprem bölgesindeki çalışmalarının siyasi çıkarlar ve suni gündemlerle gölgelenmesini yanlış buluyorum." ifadelerini kullandı.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.