Yükleniyor...

"Bu konuda Avrupa'nın ve Batı’nın sicili bozuktur"

 

İnsan Hakları Başkanlığınca, 12 ülkede 548 haber derlenerek hazırlanan "Uluslararası Medyada Ülkelerin İnsan Hakları İhlalleri 2021 Raporu"nun tanıtımı yapıldı.

Raporun tanıtılması amacıyla parti genel merkezinde düzenlenen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ile Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da insanın insan olmasından kaynaklanan temel hak ve hürriyetlerin, kanunlar nezdinde güvence altına alınmasının insanlık onuru için elzem bir yaklaşım olduğuna işaret etti.

İsrail'in Filistin topraklarındaki Müslümanlar konusunda ötekileştirici ve şiddeti bir enstrüman olarak kullanan anlayışının, insan haklarına ve insanlık onuruna karşı yapılmış güçlü bir hak ihlali olduğunu vurgulayan Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin, uluslararası hüviyet kazanmış medya kuruluşları vasıtasıyla tüm dünyaya şeffaf ve güçlü bir şekilde yansıtmaya gayret ettiği mücadele, vicdanı can çekişen bu ve buna benzer insanlık dışı her türlü zalimliğe karşıdır. İnsan hakları ile demokrasi konusunda hiç kimseye laf söyletmeyen Avrupa ve birçok devlet insanlık sınavında sınıfta kalmıştır. İnsanlık konusunda dünyaya örnek olacak bir tutum ortaya koyan Türkiye'ye iki yüzlü Avrupa'nın ders vermesi mümkün değildir. Çünkü bu konuda Avrupa'nın ve Batı'nın sicili bozuktur. Bizim mücadelemiz, mazlumun hakkını gasbetmeye meyleden her türlü zulmün karşısında olmanın ve bu zulmü dünyaya haykırmanın mücadelesidir."

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.