"Bugün Gazze'deki çocukların yanındayız. Onlar için diplomatik anlamda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde her anlamda elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz"

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun katılımlarıyla törenle hizmete açıldı.

Sosyal Politikalar Başkanımız Kaya, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, bu açılışın çok anlamlı olduğunu ve buraya Üsküdar Kadın Kollarının düzenlediği 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Etkinliği'nden geldiğini söyledi.

Bugün dünyanın gözü önünde 5 binden fazla çocuğun Filistin'de katledildiğini belirten Kaya, "Bütün dünya izliyor. Bütün dünya çocukların katledilişini seyrederken bir lider var, Recep Tayyip Erdoğan var. Bütün dünyanın önünde o mazlumların hakkını savunuyor. O çocukların babası gibi onlara hamilik ediyor." diye konuştu.

Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin'de, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesindeki dik duruşunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı'mızın orada İsrail'deki zulme nasıl göz yumduklarını yüzlerine, gözlerinin içine baka baka haykırmasından ve bütün dünyaya adeta bir insanlık dersi vermesinden onur duydum, gurur duydum. Ve dedim ki Allah'ım sana hamdediyorum. Böyle bir liderin arkasında siyaset yapma imkanına kavuştum. Böyle mazlumların hamisi olan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında yol yürüyoruz. Allah Cumhurbaşkanı'mızı bu ülkenin başından eksik etmesin. Gerçekten bugün Recep Tayyip Erdoğan dünyadaki bütün mazlumların hamisi ve gerçekten insan haklarının, çocuk haklarının, kadın haklarının dünyada en büyük, en güçlü savunucusu haline gelmiştir. Bugün Gazze'deki çocukların yanındayız. Onlar için diplomatik anlamda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde her anlamda elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz."

Konuşmaların ardından Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi, Soylu, Kaya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eren Bülbül’ün ailesi, protokol ve gençlerin katılımıyla kurdele kesilerek törenle açıldı. Kurdele kesiminin ardından Soylu ve Kaya protokolle beraber merkezi gezdi.

​​Öte yandan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne dikkati çekmek için Gazze'de katledilen masum çocuklar adına etkinlik gerçekleştirildi. Soylu ve Kaya, sıralarda Gazze'de şehit olan çocukların isimlerinin yazıldığı sınıfı gezdi ve boş sınıfta anlatılan dersi dinledi.