Yükleniyor...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da, Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'ni (MOBSAN) ziyaret etti

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, deprem nedeniyle şehir dışına gidenlerin kurulumu devam eden geçici barınma merkezlerinin çoğalmasıyla, kalıcı konutların inşaatlarının başlamasıyla ve havaların da ısınmasıyla, hızla şehirlerine geri döneceğine inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Büyükdalyan Konteyner Kenti'nde düzenlenen iftarın ardından Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'ni (MOBSAN) ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi.

Buradaki hitabında çalışanların ramazan ayını tebrik eden ve Ramazan Bayramı'na da aynı şekilde ulaşabilme niyazında bulunan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu yıl, sevinç ve ibadet ayı olan ramazana buruk bir şekilde ulaştıklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde insanların yakınlarını, evlerini, yuvalarını kaybettiklerini, ekmek teknelerinden olduğunu belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "İnanıyoruz ki bu kardeşlerimiz şehadet şerbetini içtiler. Onlar şehadete yürüdüler." ifadesini kullandı.

Yıkılan her evin yeniden yapılacağını ve hiçbir vatandaşın açıkta bırakılmayacağını vurgulayan Erdoğan, üretim ve istihdamın şehrin ayağa kalkması için vazgeçilmez önceliği olduğunu dile getirdi.

Hatay'da en hızlı toparlanan, yaralarını en çabuk sarıp üretime geçen yerlerden birinin de Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi olduğunu aktaran Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yeni inşa edildiği için ufak tefek hasarlar dışında üretime mani herhangi bir altyapı sıkıntısı bulunmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Gerek mevcut tesisin, gerekse yanındaki yerin sizlere tahsisi konusunu, bunu da bakanlarımızla görüşecek, ona göre de adımlarımızı atarız." dedi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, çalışanlara bereketi ve kazancı bol, huzurlu ve güvenli çalışmalar diledi.

 

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.