"Derdimizin hiçbir zaman basını veya çok sesliliği susturmak olmadığını çok net söylüyoruz. Bugüne kadar bu ülkede herkesin fikrini, düşüncesini, inancını istediği gibi yaşayabildiği ve paylaşabildiği bir ortam sunduk"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, gazeteciliğin çok önemli ve kıymetli bir meslek olduğunu söyledi.

Bilgi edinme hakkını kullanan vatandaşlara hizmet eden bir sektörde görev yapan gazetecilerin yazdığı her kelimenin önemli olduğunu vurgulayan Usta, "Tüketim toplumundayız. Haberlerin de çok hızlı tüketildiği ancak yalan haberlerin çok çabuk yayıldığı, değer gördüğü, işin doğrusunu, düzeltmesini yapsanız bile yalanın yine hafıza da kaldığını unutmamak gerekir. İşte bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmek hepimizin vazifesi olsa gerek diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya ve sosyal mecralarla ilgili hazırlanan düzenlemelere de değinen Usta, şunları kaydetti:

"Dünyada daha demokratik özgür bir bakış açısının yaygınlaşması için ülkemizdeki çalışmaları ve faaliyetleri örnek olarak sunma çabası içindeyiz. Bu konuda bizi haksız eleştirenlere eleştirilerini hiçbir zaman kabul etmediğimizi göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Çünkü derdimizin hiçbir zaman basını veya çok sesliliği susturmak olmadığını çok net söylüyoruz. Bugüne kadar bu ülkede herkesin fikrini, düşüncesini, inancını istediği gibi yaşayabildiği ve paylaşabildiği bir ortam sunduk."

Usta, toplumun ve vatandaşların yararına yürütülen çalışmalara devam edeceklerini belirterek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.