Yükleniyor...

Genel Başkan Yardımcımız Ala, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Budagov'la görüştü

 

Genel Başkan Yardımcımız Efkan Ala, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Tahir Budagov ve beraberindeki heyetle AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Ala, Budagov'un bugün "Türkiye Yüzyılı" programının davetlisi olarak Türkiye'ye geldiğini ve AK Parti'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Ala, Budagov'un burada ev sahibi olduğunu belirterek, Azerbaycan'la köklü, derin ve sağlam iş birliğine sahip olduklarını ifade etti.

İki ülkenin devlet başkanlarının her meselede hemen diyalog halinde "sorun çözücü" bir tavır sergilediğini kaydeden Ala, liderler diplomasisinin en güzel örneklerini verdiklerini ve sağlam bir diyalog yürüttüklerini dile getirdi.

Ala, "Azerbaycan ve Türkiye de rahmetli (Azerbaycan'ın üçüncü Cumhurbaşkanı Haydar) Aliyev'in söylediği gibi 'iki devlet, tek millet' şiarını benimsemiş ve bu anlayış içerisinde ilişkilerini yürüten iki devlet ve millet. Biz de buna ne kadar katkıda bulunabilirsek o kadar kendimizi bahtiyar hissederiz." dedi.

Ala, Budagov'un AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaretinde partisi ile Yeni Azerbaycan Partisi arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi konusunda neler yapabileceklerini ele aldıklarını ifade etti.

İki ülkenin ekonomik, kültürel, sosyal, siyasal ve sivil toplum alanlarındaki ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve daha çok çözüm üretilmesi için Budagov'la sürekli diyalog halinde olduklarını kaydeden Ala, iki ülkenin de menfaatine olacak çok şey ürettiklerini vurguladı.

Azerbaycan'ın Karabağ zaferine de değinen Ala, "Son zamanlarda Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferi bütün dünyaca gıptayla izlendi. Biz de kardeşlerimizle birlikte olabilmenin, onların yanında bulunabilmenin haklı gururunu hep yaşadık. Bundan sonra da ilişkilerimizi kardeşlikten de öte bir birliktelikle devam ettireceğiz." değerlendirmesini yaptı.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.