Yükleniyor...

Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, Kocaeli'de konuştu

 

Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneğinin (KİHMED) 17. Genel Kurulu'nda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Dağ, İsrail-Filistin meselesinin her zaman gündemlerinde bulunduğunu ancak son sürecin diğer yaşananlardan çok daha ileri durum olduğunu söyledi.

Daha önce Batılı devletlerin daha üstü kapalı şekilde süreci yönettiğini ve desteklerini gösterdiğini, son iki haftada yaşananlara bakıldığında ise artık açık seçik dünyada herkesin gözü önünde desteklerini vurguladı.

Genel Başkan Yardımcımız Dağ, iki haftalık süre içinde Tel Aviv'i ziyaret etmeyen Batılı devlet başkanı, başbakan kalmadığına işaret ederek, bu durumun üzerinde hassasiyetle düşünülmesi gereken mesele olduğunun altını çizdi.

"Nitelikli gelecek, ülkeyi çok daha öteye götürecektir"

"Bugün dünyaya insan hakları üzerinden sürekli nizam vermeye çalışanlar, insan hakları toplantı gösteri yürüyüşleri ifadesi üzerinden iç hukuka bile müdahale etmeye çalışanlar, son yaşanan süreçte kendi ülkelerinde Filistin bayrağı ile Filistin'e destek gösterileri yapmayı engelleyip aynı zamanda suç saydılar." diyen Genel Başkan Yardımcımız Dağ, dün de İngiltere'de bir çocuğun Filistin bayrağı taşıdığı için tutuklandığını anımsattı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin sokakların yakılıp yıkıldığı Gezi Parkı olaylarını her seferinde toplantı ve gösteri yürüyüşleri bağlamında değerlendirdiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Dağ, şöyle konuştu:

"Bizi de bir yere doğru çekmeye çalıştılar. Bugüne kadar çok net şekilde tavır ortaya koyduk. 'Zalime karşı mazlumun yanındayız' dedik. Bunu zaman zaman sözle ortaya koyduk, zaman zaman fiziken imkan dahilinde eylemle ortaya koyduk. Bu Karabağ'da aynı şekilde, Suriye'de aynı şekilde oldu. Zaman zaman BM Genel Kurulunda 'Dünya beşten büyüktür' sözüyle Cumhurbaşkanımız ortaya koydu. 'Daha adil bir dünya mümkün' diyerek ortaya koyduk. Fiziken imkan olduğu sürece başka şekillerde de ortaya koymaktan bu ülke geri duracak değildir. Tarihte nice az olanları çok olanlara, zahiren güçsüz görünenleri güçlü görünenlere karşı muzaffer ettiği gibi hepimizin maddi ve manevi desteğiyle de Rabb'im Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimize zafer nasip etsin. Hem coğrafyamızda hem dünyada daha adil dünyanın imkan dahilinde olması için temennide bulunuyoruz."

Genel Başkan Yardımcımız Dağ, dünyanın geldiği durumda nicelikli ancak esas olarak nitelikli geleceğe ihtiyaç olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nitelikli gelecek, ülkeyi bizim getirdiğimiz bu noktadan çok daha öteye Allah'ın izniyle götürecektir. Buna sadece Türkiye olarak değil, Türk dünyası, İslam dünyası, ümmet olarak değil, gönül coğrafyamız olarak değil, emin olun, abartılı söylemiyorum, dünya için, dünyanın geleceği için çok ihtiyacımız var. Kalbinde merhamet, yönetim sisteminde adalet olan, teraziyi adalet üzerine kurgulayan bir dünyaya herkesin ihtiyacı var. Bir imam hatipli olarak, tabii ki imam hatip okullarındaki yetişecek nesiller bizim için kıymetlidir, önemlidir ama yönetici olarak da tüm okullarımızda manevi eğitimin de maddi eğitimin de hepsinin gelişimi bizler için kıymetli."

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.