Genel Başkan Yardımcımız İleri’den Tokat’a ziyaret

“Önümüzdeki 5 yılın ne kadar kritik olduğunun farkındayız”

Genel Başkan Yardımcımız Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanımız Ömer İleri, “Şehir Buluşmaları” programı kapsamında Tokat’ı ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tokat’a gelen İleri, Tokat ziyareti kapsamında AK Parti Tokat İl Başkanlığını, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark’ı, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Tokat’ta faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret ederek istişare ve değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Tokat İl Başkanlığında partililer ile buluştuktan sonra basına açıklamalarda bulunan İleri: “AK Parti kurulduğu günden bugüne Cumhurbaşkanımızın liderliğinde samimiyet, çalışkanlık, mücadelecilik, dürüstlük şiarlarıyla yoğun çaba ve yoğun mücadele vermiş bir siyasi harekettir ve geçtiğimiz 22 yılın 21'ini iktidarda geçirme başarısını ortaya koymuş bir harekettir. Bu bir millet hareketidir diyoruz ve bu hareket kapsamında son yirmi bir yıla şöyle bir baktığımızda hakikaten Türkiye'de hayata geçen değişimler gerçekten göz kamaştırıcı. AK Parti siyaseti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir yandan bu ülkede vesayete son verdi. Bir yandan özgürlük alanlarını genişletti bir yandan her alanda altyapımızı kuvvetlendirdik ki ulaşımdan, milli savunmaya, sağlık hizmetlerine hepimiz hep beraber şahidiz. Gerçekten her alanda çok ciddi atılımlar yapıldı ve ülkemiz küresel güç haline gelmiştir" dedi.

“Önümüzdeki 5 yılın ne kadar kritik olduğunun farkındayız”

Önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar ve yol haritasına değinen İleri: "2023 Genel seçimlerinde milletimizin takdir ve iradesiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hizmet yürüyüşümüz devam ediyor. İnşallah bizler Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda milletimizi hak ettiği noktaya taşımak noktasında var gücümüzle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yolda enerjimiz yüksek. Çünkü biliyoruz ki milletimiz bizimle beraber. Geçtiğimiz 2023 seçimlerinde türlü manipülasyonlara, türlü dezenformasyon çalışmalarına, yurt dışından parmak sallayanlara, seçim gecesi milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyerek kafa karıştırmaya çalışan siyasetçilere rağmen bu millet çok yüksek bir demokratik olgunluk örneğini ortaya koymuş. Yüksek bir katılım ile sandığa gitmiş, iradesini sandığa yansıtmış ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar bu anlamda görevlendirmiştir. Bizler AK Parti kadroları olarak önümüzdeki 5 yılın ne kadar kritik olduğunun farkındayız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca hayata geçecek atılımların bu ülkeyi nereye getirebileceğinin farkındayız ve önümüzdeki beş yılın bize sunacağı fırsatların da gayet farkındayız. Bu nedenle bizler var gücümüzle gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Zira bizler biliyoruz ki gerek küresel toplu durum itibariyle gerekse de son 21 yılda hayata geçen hizmetler noktasında bu millet Dünya çapında hak ettiği noktaya gelmek anlamında zor bulunur bir fırsat yakalamıştır. İnşallah bizler Cumhurbaşkanımızın liderliğinde durup dinlenmeden işte bu yakaladığımız fırsatı gerçeğe çevirmek noktasında sahada çalışıyor olacağız ve milletimizin hizmetinde olacağız” dedi.

“Türkiye yüzyılı, Anadolu amfibi uçak gemisinin denize açıldığı gün başladı”

Türkiye Yüzyılının başlangıç noktasına vurgu yapan İleri, “Türkiye yüzyılı esasen Anadolu amfibi uçak gemisinin denize açıldığı gün, Nükleer reaktörümüzün ilk aktivasyonunu aldığı gün, doğal gazımızın karaya taşındığı gün başlamıştı. Türkiye yüzyılı bu gibi büyük atılımlarla inşallah önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Bizler tabii seçim sonrasında hemen tekrar sahaya indik. Hizmete başladık, icraya başladık. Ancak muhalefetin hali de ortada. O konuda da belki bir iki yorum yapmak lazım. Karşımızda çok ciddi bir kafa karışıklığı yaşayan, huzursuzluk yaşayan, seçimi kaybettiği gerçeğini dahi açık bir şekilde kabullenemeyen büyük şehirlerde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen belediyeciliği başarılı bir şekilde yürüttüğü yanılgısına teslim olmuş, gerçeklikten kopmuş her türlü hizmete, atılıma, ilerleme istemeyen bir muhalefet var. Onların bu duruşu tabii ki bu memleket için bir talihsizlik. Ancak bizler ortaya koyduğumuz vizyonla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde enerji politikalarımızla, sanayi politikalarımızla dijital dönüşüm politikalarımızla inşallah bu milleti kalkındırmaya devam edeceğiz ve milletimiz ile aramıza kimsenin girmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye yüzyılı tekrar hayırlı olsun diyoruz. Teşkilatımıza da tekrar hayırlı olsun diyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte hep beraber bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Dezenformasyonla ciddi bir mücadele ortaya koyuyoruz”

Dezenformasyonla mücadeleye değinen İleri, "Bizim devletimiz güçlü, devletimiz büyük. Sivil toplumumuz güçlü. Bu gibi mücadelelerde hem devlet organları gerek dış işlerinden sorumlu devlet büyüklerimiz hem sivil toplum kuruluşlarımız gerekli tepkileri veriyorlar. Tabii biz kutsallarımıza bu saldırıları kesinlikle kabul edecek noktada değiliz, kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu anlamda mücadele her zaman devam edecek. Bu anlamda bizler de dünyaya insanlık dersi gösterdiğimiz saygıyla genel duruşumuz itibariyle farklı inançlara, farklı kültürlere anlamlı bir insanlık dersi verdiğimizi ben düşünüyorum. Dezenformasyon noktasında malum bu gelişen teknolojilerle sosyal medya mecralarıyla dezenformasyon maalesef dünyanın bir adeta tırnak içerisinde söylüyorum gerçekliği oldu. Bizler de Türkiye'de dezenformasyonla ciddi bir mücadele ortaya koyuyoruz. Biliyorsunuz bu konuda bir düzenleme yapmıştık geçtiğimiz süreçte. Ama aynı zamanda gerek İletişim Başkanlığımız gerek diğer devlet aygıtları gerekli mücadeleyi pratikte de ortaya koyuyorlar. İnşallah bu mücadelemize de bizler muzaffer olacağız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İleri, 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, “Bugün 17 Ağustos depreminin yıl dönümü bu vesileyle hem o büyük depremde kaybettiğimiz vatandaşları hem de geçtiğimiz Şubat ayında yaşadığımız büyük felakette kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ailelerimize sabırlar diliyoruz.  Devletimiz milletinin yanında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yaraları sarmak noktasında var gücüyle çalışan bir devlet mekanizması, Türkiye en kısa zamanda bu büyük felaketi tüm yaralarıyla beraber geride bırakmış olacak ve yoluna devam edecek.” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan İleri konuşmasında, “Bugün şehir buluşmaları kapsamında Tokat'ta olmaktan Teşkilat üyelerimizle beraber olmaktan, Tokatlı hemşerilerimizle beraber güzel bir gün geçirecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Başkanlarımızın da ifade ettiği gibi yoğun bir günümüz olacak Teşkilatlarımızla buluşacağız, esnafımızı ziyaret edeceğiz, onlarla hasbihal edeceğiz. Geçmiş dönem teşkilat mensuplarımızla hasbihal edeceğiz. Teknoparkımızı ziyaret edeceğiz. Gençlerimizle bir araya geleceğiz STK'larımızı dinleyeceğiz. Yani kısacası Tokat'ı bütün boyutlarıyla ele alacağız. Tokat'ı konuşacağız. Tokat'ın geleceğini konuşacağız. Tabii bizler AK Parti siyasetçileri olarak seçim olsun olmasın her daim sahada olan siyasi kadrolarız. Bu bağlamda bugün Tokat'ta yapacağımız çalışmalar da aslında Tokat'ın ilerlemesi, ileriye yönelik projeleri noktasında son derece faydalı olacak kanaatindeyim” ifadelerine yer verdi.