Yükleniyor...

"Hayatta hiçbir şey oturarak kazanılmaz. Bir şeyi kazanacaksak onun uğruna iyi niyetle ve gayretle koşacağız. Gecenizi gündüzünüze katarak çalışın ki Allah size başarıyı helalinden nasip etsin"

 

Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Yılmaz, hayatta hiçbir şeyin oturularak kazanılamayacağını belirterek, "Bir şeyi kazanacaksak onun uğruna iyi niyetle ve gayretle koşacağız. Gecenizi gündüzünüze katarak çalışın ki Allah size başarıyı helalinden nasip etsin." dedi.

Yılmaz, Van'ın Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli konferans salonunda ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı.

Salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Yılmaz, belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu ve Van'ın bu belediyecilikten uzun süre uzak kaldığını söyledi.

Van'ın AK Parti belediyeciliğiyle buluşacağına inandığını belirten Yılmaz, "Salona sığmayan insanların heyecanını, 1 Nisan sabahından itibaren AK belediyeciliğin ve hizmet belediyeciliğinin anlamını kısa sürede şehrimizin sokaklarına yansıtacağız. Güzel Van'ımız AK Parti belediyeciliğinden uzun süre uzak kaldı. Bu hasretliğe son vereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Abdulahat Arvas, şehirde hizmet çığırı açacak. Hep beraber el ele vererek kazanacağız." diye konuştu. .

Türkiye'de belediyecilik anlamında önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Belediyecilik bizim işimiz. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'da belediye başkanı olduğunda İstanbul çamurdan, çukurdan geçilmiyordu. Adeta dünyanın merkezi haline gelen İstanbul susuzdu. Çöp istasyonları patlıyordu. Türkiye'nin şehirleri bu vaziyetteydi. 1999'da Samsun'da belediye başkanı olduğumda buranın da hali hiç iç açıcı değildi. Samsun şehrinin kanalizasyonları şehrin önündeki limana akıyordu. Her tarafta belediyecilik adına nasibini alamamışlığın verdiği fakirlik, yoksulluk ve belediye hizmetlerinden uzaklaşılmış ideolojik hesaplaşmalardan öteye işi gücü olmayan belediye başkanları vardı. Onlar ideolojik belediyecilik yapıyorlardı. Hizmeti hep bir kenara bırakıyorlardı. Bir belediyeyi ele geçirdiklerinde orayı siyasi karargahları haline getiriyorlardı."

"Tüm vatandaşlarımıza dokunacağız"

AK belediyecilikle tanışmış şehirlerin ülkenin parlayan yıldızı haline geldiğini aktaran Yılmaz, "Dünyanın en güzel şehirlerden biri olan Van'ın böyle olması için çaba göstereceğiz. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetlerle buluşamamasının üzüntüsünü yaşayan kente belediye başkanlarımızla hizmet edeceğiz. Bu davanın neferleriyiz. El ele tutuşacağız, kentte kapı kapı dolaşıp, tüm vatandaşlarımıza dokunacağız. Van'da yıllarca farklı görevlerde bulundum ve burayı ikinci şehrim kabul ettim. Hayatta hiçbir şey oturarak kazanılmaz. Bir şeyi kazanacaksak onun uğruna iyi niyetle ve gayretle koşacağız. Gecenizi gündüzünüze katarak çalışın ki Allah size başarıyı helalinden nasip etsin." ifadelerini kullandı.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.