Yükleniyor...

"Hem cumhurbaşkanı sembolik yetkilere sahip olacak hem de cumhurbaşkanını millet seçecek diyorlar"

 

Genel Sekreterimiz Fatih Şahin, Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ankara İl Başkanlığı'nın 2022 yılı içinde yaptığı 67 bin yeni üye ile Türkiye'de en çok üye yapan teşkilat unvanını elinde bulundurmaya devam ettiğini belirterek, siyasetin teşkilatla yapılabileceğini söyledi.

AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetine karşı yalan ve çarpıtma siyasetinin sürdüğünü dile getiren Şahin, altılı masanın anayasa çalışmasına değindi. Şahin, "Bu güçlendirilmiş parlamenter sistem dedikleri de çarpıtmanın, ajitasyonun daniskasıdır. Hem cumhurbaşkanı sembolik yetkilere sahip olacak hem de cumhurbaşkanını millet seçecek diyorlar. Vatandaşın yüzde 50'sinden fazlasının oyunu almış cumhurbaşkanı sembolik yetkiler kullanabilir mi ya da yüzde 1 oy almış bir genel başkanın güdümüne girebilir mi?" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerde bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"İlçe belediye başkanlarımız, Büyükşehir Belediyesinin açıklarını kapatmak için var güçleriyle çalışıyor. Bütçesi en kısıtlı ilçe belediyemiz bile Ankara Büyükşehir Belediyesinden çok daha büyük işlere imza atıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, birçok bakanlığın bütçesinden daha geniş bütçe imkanına sahiptir. Hangi vaatlerini yerine getirdiler? Bir park mı yaptılar, oyun alanı mı yaptılar, eser mi kazandırdılar, yol mu açtılar, köprü mü yaptılar, ne yaptılar? Vaatlerinden biri göreve geldiklerinin ilk yılında 58 kilometrelik metro hattının projesini yapmak ve 4 yılın sonunda 58 kilometre metroyu bitirmekti. Bırakın metroyu ortada ne bir proje var ne de bir adım metro var. Onu da biz yapıyoruz. AKM-Gar-Kızılay metrosu bitmek üzere. Çok yakında hizmete alacağız."

Şahin, 15 Ekim'de Kuzey Ankara Tüneli'nde tadilata başlandığını ancak bir ayda bitirileceği söylenen onarımın 2 ay geçmesine rağmen tamamlanmadığını belirterek, bu yolu kullanan sürücülerin büyük sıkıntı yaşadığını anlattı. Şahin, "Ankara maalesef büyükşehir belediyeciliği açısından kötü, karanlık bir dönem geçiriyor. İnşallah 2024'te bu karanlığı bir kez daha aydınlığa çevireceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da birer selamlama konuşması yaparak AK Parti'nin hayata geçirdiği hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya AK Parti Ankara milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.