Yükleniyor...

“O gece sokağa çıkan kimse korkmadı”

 

Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Usta, 15 Temmuz 2016'da yapılan darbe girişiminde Türkiye'nin milli birlik beraberliğinin tarihinin yazıldığını söyledi.

Darbecilerin kendi akılarınca uygulamaya çalıştıkları girişimleri, bu yüce gönüllü millet tarafından akamete uğratıldığını ifade eden Usta, şunları söyledi:

"Bir darbe tarihi yazılmak istenirken tam tersine Türkiye'nin demokrasi ve milli birlik tarihi yazıldı. Çok şükür ki o karanlık gecenin sabahı aydınlık bir Türkiye oldu. 15 Temmuz bir milat oldu, öncesi ve sonrası. Sonrasında bu milleti hafife almaya kalkanların hepsi geri durdular, korkmaya başladılar. O gece sokağa çıkan kimse korkmadı. O gece Türkiye'yi, bu milleti farklı kılan bir başkomutan, bir lider vardı. Herkesi meydanlara çağırdı kendisi de ölümüne meydanlara çıktı. Başkomutan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. O gün hiç korkmadıysak bugün de korkmuyoruz, yarın da korkmayacağız."

15 Temmuz şehitlerine rahmet, gazilerine şükranlarını ileten Usta, şöyle devam etti:

"Biz korkmadan, endişe etmeden birbirimize güvenerek inanarak birlik ve beraberlik içinde çalıştıkça Cumhur ittifakı olarak bütün üzerimize gelen her türlü zorluğun üstesinden Allah'ın izniyle hiçbir engel önümüzde duramayacak. Tıpkı F-16 uçaklarının attığı bombaların işe yaramadığı gibi. Tıpkı darbecilerin üzerine yürüyen 252 şehidimizin yüreklerindeki cesaret gibi. Tıpkı mermilere kafa tutan gazilerimizin cesaretleri gibi. Biz şehitlerimizin kanlarıyla bu meydanları kazandık. Bundan sonra da azmimizi kaybetmeden Türkiye aşkına çalışmaya devam edeceğiz."

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.