Yükleniyor...

"Türk Silahlı Kuvvetleri ilk andan itibaren bütün deprem bölgesinde vatandaşımızın yanına koştu. Bütün imkanlarımızı seferber ettik"

 

Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, beraberinde TSK komuta kademesi ile bayram namazını depremzedelerle kıldı.

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile şehit aileleri ve gazilerle TCG Anadolu’da yaptığı ramazanın son iftarının ardından gece Hatay'a geldi.

Bayram namazını depremzedelerle Hacı Cuma Kahraman Camisi'nde kılan Akar, ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Bakanımız Akar, çıkışta bayram namazını aynı camide kılan Partimiz Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Akar, "Bu felaket olduktan sonra devletimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanları, valileri, kurum ve kuruluşlarıyla el birliği, güç birliği içinde vatandaşımızın yanına koşmuş, devletimiz ve milletimiz tek yürek, tek yumruk olarak buradaki yaraların sarılmasına gayret göstermiş, göstermeye devam etmektedir." diye konuştu.

Depremin ardından başlatılan çalışmaların süratle devam ettiğine dikkati çeken Akar, "Büyük fedakarlıklar gösterildi. Elimizden gelen gayreti gösterdik ve yaraları sarmak için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Temeli atılan kalıcı konutların tamamlanmasıyla normalleşmenin devam edeceğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri de bazı fitne ve fesat yuvalarının dediklerinin tamamen aksine Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde, direktifleri doğrultusunda ilk andan itibaren bütün deprem bölgesinde vatandaşımızın yanına koştu. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Elimizden ne gelirse bunları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Tekrar bir kez daha hepimize büyük geçmiş olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Vatandaşlarımıza güç, kuvvet, sabırlar diliyorum. Biriz, beraberiz, asla yalnız değilsiniz. Devletimiz, milletimiz sizinle. Bayramınız mübarek olsun."

Gül vermek isteyen vatandaşla samimi diyalog

Konuşmasının ardından bir depremzede Bakanımız Akar'ın yanına gelerek gül vermek istedi.

"O çiçeğe siz layıksınız" diyen Akar, teşekkür ederek gülü tekrar kadına vermeye çalıştı.

Bunun üzerine vatandaş da "Allah sizden razı olsun, bizi hiç yalnız bırakmadınız. Buna siz layıksınız." ifadelerini kullandı.

Bakanımız Akar, bayramını kutladığı vatandaşın verdiği gülü aldı.

Namazın ardından Bakanımız Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Narlıca Mezarlığı'na giderek kabir ziyaretinde bulundu, vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti, dua okudu.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.