Kütüphanemiz

AK Parti Kütüphanesi, Ocak 2008 tarihinde AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Ar-Ge Başkanlığı’na bağlı olarak kurulmasına karar verilmiştir. Bir yıllık hazırlık çalışmasından sonra 27 Ocak 2009 tarihinde Genel Başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla kütüphane açılışı yapılmış ve okuyucularına hizmet vermeye başlamıştır.

 

Parti tüzüğü Madde 4.1.’de ifade edildiği gibi “AK Parti… akıl, bilim ve tecrübenin yol gösterici olduğunu benimser” düşüncesiyle Parti Genel Merkez Teşkilatı’na, Milletvekillerine, milletvekili danışmanlarına ve Parti çalışanlarına daha iyi, doğru ve kaliteli bilgi ve belge hizmeti sunmak, Partimizin eğitim ve araştırma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Ar-Ge Başkanlığı bünyesinde bir kütüphane kurulmasına karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda, AK Kütüphane, Türkiye’deki uluslararası standartlarda hizmet veren ve ülkemizdeki en iyi siyasi parti kütüphanesi olma hedefi ile 2009 yılından itibaren hem Parti Teşkilatına hem de kütüphaneden yararlanmak isteyen tüm okuyuculara hizmet vermektedir.

 

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongre sonrasında 29 Mayıs 2017 tarihinde Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ olmuştur.

 

Kütüphane politikalarının, hizmetlerinin ve uygulanacak kurallarının oluşturulmasında Sayın Genel Başkan’ın Olur’u ile tayin edilen Danışma Kurulu Üyeleri belirleyici olmaktadır.

 

AK Parti Kütüphanesi, AK Parti Genel Merkez 4. katta, 600 m²’lik kullanım alanı içinde 50.000 basılı yayın alacak raf kapasitesi ile kurulmuştur.

 

AK Kütüphane kuruluş çalışmalarından bugüne yerli ve yabancı bilgi kaynaklarını koleksiyona katmakta ve okuyucularına hizmet vermektedir. Koleksiyonda kitapların yanında, ansiklopediler, sözlükler, almanaklar, kronolojiler, rehberler, kaynakçalar gibi referans kaynakları, basılı ve elektronik süreli yayınlar, VCD-DVD’ler, tezler, makaleler ve raporlar bulunmaktadır. 2009 yılında 3500 bilgi kaynağıyla hizmet vermeye başlayan kütüphane, 2018 yılı sonunda koleksiyondaki bilgi kaynağı sayısı 20 bine aşmıştır.

 

Temel konusu siyaset bilimi olan kütüphane koleksiyonunda, siyaset bilimi yanında; kamu yönetimi, tarih, uluslararası ilişkiler, güvenlik, sosyoloji, antropoloji, hukuk, ekonomi, eğitim, felsefe, psikoloji, din, İslam felsefesi ve edebiyat konularına yer verilmektedir. Koleksiyonumuzun oluşmasında ve gelişmesinde AK Parti Kütüphanesi Danışma Kurulu üyeleri belirleyici olmaktadır. Koleksiyondaki bilgi kaynaklarının %25’i İngilizce kaynaklardan ve %75’i ise Türkçe kaynaklardan oluşmaktadır.

 

Kütüphanede uluslararası standartlarla bilgi kaynakları organize edilmektedir. Kaynakların hizmete sunulmasında LC sınıflama sistemi, LC konu başlıkları, AACR2 ve MARC21 kuralları temel alınarak katalog ve sınıflama işlemleri yapılmaktadır.

 

Kütüphaneden yararlanan okuyucular; AK Parti Milletvekilleri (MV), MV danışmanları, parti yöneticileri ve çalışanları, akademisyenler, araştırmacılar ve üniversite öğrencilerinden oluşmaktadır. Ayrıca; dışardan gelen ve kütüphaneyi kullanmak isteyen tüm okuyucular, kütüphaneden yararlanabilirler.

 

Son olarak, RFID (Radyo Frekanslı Tanımlama Sistemi) kütüphanecilik alanında ilk defa AK Kütüphanede uygulanmış ve Türkiye genelinde pek çok kütüphanede kullanılmaya başlanmıştır.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...