Savunma sanayimiz daha da güçlenecek

AK Parti iktidarında önemli hamleler yapan savunma sanayii, büyük başarılara imza attı. Şimdi ise yerli üretimde bir basamak daha çıkıyoruz. Milli tankımız “Altay”ın konsept tasarımı tamamlandı.

10 bin metre irtifada 24 saat kalabilen, insansız hava aracımız “Anka”, deneme uçuşlarına başladı. “Anka”nın gelişimi ve başarılarıyla ABD ve İsrail’den sonra stratejik yeteneklere sahip insansız hava aracı üreten 3’üncü ülke olacağız. Yerli üretimimiz olan 150’ye yakın insansız mini uçaksa halen TSK tarafından kullanılıyor.

İlk milli korvet savaş gemisi MİLGEM, tamamen ülkemizde tasarlanarak inşa edildi ve seyir denemelerine başladı. İlk savaş helikopterimiz ATAK, prototip üretim safhasına geçti. İlk defa jet motoru üretilip uçuruldu. Uçak, helikopter ve tankların en önemli kontrol aracı olan görev bilgisayarı üretildi. HÜRKUŞ adlı eğitim uçağı üretim faaliyetlerine başladı. Gelecek yıldan itibaren uçuşa geçecek.

Milli savunma sanayimizi yükselten bütün bu projeler, yeni dönemde de hız kesmeden devam edecek.