"Sandıktan çıkmayan hiçbir irade bu ülkeyi yönetemez"

Grup Başkanvekilimiz Abdulhamit Gül, 12 Eylül darbesinin, 28 Şubat sürecinin yaşandığı dönemlerden geçildiğini hatırlattı.

İktidara geldiklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dediğini aktaran Gül, reformlarla milletin karşısına çıktıklarını ancak vesayetçi anlayışın boş durmadığını belirtti.

Abdulhamit Gül, partilerine kapatma davası açıldığını anımsatarak, "Bizim demokrasi anlayışımıza göre, sandıktan çıkmayan hiçbir irade bu ülkeyi yönetemez. Bu ülkede kendini parlamento yerine koyan Anayasa Mahkemesi, Bakanlar Kurulu yerine koyan MGK ve Danıştay uygulamalarını gördük. Bunlarla hep mücadele ettik, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Recep Tayyip Erdoğan tek adam değildir." diyen Gül, oy vermeyen vatandaşların da "İyi ki Erdoğan kazandı" dediğini kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Gül, şunları söyledi:

"Burada milletin iradesiyle cumhurbaşkanı geldiğinde, biz kaybetseydik, emin olun milletimize saygımızdan dolayı hepimiz ayağa kalkardık. Neden? Çünkü 'Milletin oylarıyla seçildi, helal olsun, bu iradeye saygı duyuyoruz' derdik. Milletin iradesiyle, milletin tercihleriyle barışalım. Milletimizin kalbine girmeyi deneyin. Kalp işareti yaparak milletin kalbine girilmez. Siz kalp işaretini öğrenmeye devam ederken, millet seçimi bitirdi, kalbindekini seçti."

Terörle mücadeleyi insan hakkı mücadelesi olarak gördüklerini vurgulayan Gül, terörle mücadelenin hukuk içerisinde sürdüğünü söyledi.

"Kürt'üyle Türk'üyle bu ülkenin bir sorunu vardır, o da PKK sorunudur." ifadesini kullanan Gül, bu sorunu da kökünden çözeceklerini belirtti.

Terör saldırılarıyla ilgili TBMM'deki bildiriye AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin imza attığını aktaran Gül, "DEM Parti bu bildiriye katılmadı, imza atmadı, şaşırmadık. Teröre 'terör' diyemeyenleri çok iyi biliyoruz. CHP de bildirinin altına imza atmadı. Ben buna şaşırdım. Daha önce terörle ilgili kınamalarda imzası bulunan CHP'nin bu bildiride imzasının bulunmamasını da inanıyorum ki CHP'li arkadaşlarımız da CHP'ye oy verenler de bir anlam veremedi." dedi.