Uluslararası Vuslat Platformu'nun "Ufuktaki Yeni Türkiye 2. Balıkesir Buluşmaları" başladı

Uluslararası Vuslat Platformu'nca düzenlenen "İkinci Yüzyıla Girerken Ufuktaki Yeni Türkiye" başlıklı konferanslar dizisi, Balıkesir'in Edremit ilçesinde başladı.

Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu, Uluslararası Vuslat Platformu ve şehrin tanıtım videolarının izletilmesinin ardından yaptığı konuşmada, Balıkesir'in Kuvayımillliye'nin önemli kentlerinden olduğunu söyledi.

Grup Başkanvekilimiz Akbaşoğlu, Osmanlının Bosna'yı da Kudüs'ü de adalet ve merhametle yönettiğini ifade etti.

Osmanlı Devletinin tarihe "Pax Ottomana" yani "Osmanlı Barışı" olarak geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye, ikinci yüzyılına girerken hedefimiz hep beraber Paks Türkiye'yi yani Türkiye Barışı'nı gerçekleştirmektir. Bu, bütün insanlığın aradığı huzur ve sükunun, güvenliğin ve refahın, adalet ve barışın, şefkat ve merhametin adresi dün Osmanlıydı, bugün de Türkiye'dir. 100 yıl önce bizi yok etmek isteyenler, bugün Gazze'nin önünde Akdeniz'de demirlemiş vaziyetteler. Hep beraber inşallah Türkiye Yüzyılı'yla, insanlığın barışını hem bölgeye hem de küresel anlamda bütün insanlığa hediye etmenin başlangıcında olmak durumundayız. İnşallah bu vuslatın toplantısı, Türkiye Yüzyılı'nın, Paks Türkiye'nin ve Kudüs'te buluşmanın vuslatının toplantısı olsun diyorum."