"Türkiye olarak Uluslararası Adalet Divanından beklentimiz, İsrail'in Filistin topraklarındaki fiillerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ilan etmesi ve tüm eylemlerinden sorumlu tutulmasıdır"

Grup Başkanvekilimiz Bahadır Yenişehirlioğlu da Gazze'de insanlık dramının yaşandığını ifade etti.

Türkiye'nin, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) Filistin'de yaşanan zulmü dile getirdiğini aktaran Yenişehirlioğlu, UAD'de insanlık dışı uygulamaların durdurulması çağrısında bulunulduğunu vurguladı.

Gazze'de yaşayanların yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Yenişehirlioğlu, şunları kaydetti:

"Gazze'de acil ve ön koşulsuz ateşkes ile engelsiz, yeterli ve sürekli insani yardımın gerekliliğini vurguluyoruz. Türkiye olarak Uluslararası Adalet Divanından beklentimiz, İsrail'in Filistin topraklarındaki fiillerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ilan etmesi ve tüm eylemlerinden sorumlu tutulmasıdır. Çözüm için tek yol iki devletli vizyon temelinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin'in bağımsızlığının kazandırılmasıdır."

Bahadır Yenişehirlioğlu, uluslararası toplumun yaşanan vahşeti unutmaması gerektiğinin altını çizdi.

Antalya Diplomasi Forumu'nun başladığını belirten Yenişehirlioğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasını yaptığı forumun ana gündem maddesinin Filistin'deki insanlık dramı olacağını anlattı.

Yenişehirlioğlu, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'taki seçimlere hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti belediyeciliğinin marka haline geldiğine dikkati çeken Yenişehirlioğlu, milletin karşısına çözüm arayan belediyecilik anlayışıyla çıkacaklarını sözlerine ekledi.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...