BURSA

Cemile YİĞİT

Tanıtım ve Medya Başkanı

1973 Rize-İkizdere’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden onur derecesiyle mezun oldu. 1995 yılından itibaren Bursa’da ikamet ediyor.

Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümünü 2018 yılında Yüksek onur derecesiyle tamamladı. Halen Anadolu Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisidir. 2001 - 2018 yılları arasında reklam- prodüksiyon sektöründe ticaret hayatında yer aldı. Günümüzde Kültürel Miras Uzmanı olarak müzelerde danışmanlık ve küratörlük hizmetinde bulunuyor. Kişisel gelişim ve kurumsal iletişim eğitmenliği yapıyor.

2008 yılında AK Parti tarafından Bursa’da gerçekleştirilen ilk Siyaset Akademisi’ni İkinci olarak tamamladı. AK Parti Bursa İl Başkanları Sayın Nagıp Vardar ve Sayın Cemalettin Torun dönemlerinde AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Mudanya, Kestel, Yıldırım, İnegöl, Orhangazi ilçe koordinatörlüğü görevini üstlendi ve Medya Tanıtım biriminde görev aldı. 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Bursa 13. Sıra Milletvekili adayı ve 2015 Genel seçimlerinde 17. Sıra Milletvekili adayı olarak partimizi temsil etti. Evli ve 1 çocuk annesi.