TOKAT

Hüseyin UÇAR

İl Yönetim Kurulu Üyesi

1961 Yılında Tokat Merkez Yazıbağı Köyü Doğumluyum İlk Öğrenimimi Tokat Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulunda Tamamladım. İlk Siyasi Sınavımı Yazıbağı İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanlığına Seçilerek Başladım. Okul Aile Birliği Çalışmalarımda Yaptığım Hizmetler Takdir Edildiği İçin 1994 Yılında Yapılan Yerel Seçimlerde Yazıbağı Köyü Muhtarlığına Aday Oldum Ve Seçildim. Muhtarlığım Döneminde Yazıbağı, Büyükyıldız, Küçükyıldız Ve Yeşilyurt Köyleri Ortak Sulama Birliğini Kurdum Ve Buranın Başkanlığına Seçildim. Yine Muhtarlığım Döneminde Tokatta Yapılan Orman Köyleri Kurultayında 600 Köy Muhtarı Arasından Tokat Temsilcisi Olarak Seçildim. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Adına Ankara’da Yapılan 1. Orman Köyleri Kurultayına Katıldım .Bu Kurultay Da Yapılan Seçimde De Türkiye Genelinden Gelen Muhtarlar Arsından 27 Muhtar Arasına Seçilerek Oluşturulan Heyete Katıldım Bu Görevim Muhtarlığım Sona Erinceye Kadar Da Devam Etti. Yine Muhtarlığım Döneminde Yazıbağı Ve KüçükYıldız Köylerini Birleştirerek Güryıldız İsimi Altında Belediye Kurulmasını Sağladım.1999 Yılında Yapılan Mahalli Seçimde Fazilet Partisinden Belediye Başkanı Adayı Oldum Ve Seçildim. Fazilet Partisini Kapatılması Sonrası AK Partinin Tokatta Kurulması Esnasında Bu Çalışmalara Katıldım Ve Partinin Kurulması İle Birlikte AK Parti Saflarında Yer Aldım.2004 Yerel Yönetimler Seçimlerinde AK Parti Güryıldız Belediye Başkan Adayı Oldum. 7. Olagan Kongrede AK Parti İl Disiplin Kurulu Asil Üyesi Olarak Seçildim. Halen Tokatta Çekenli İş Merkezinde Reis Mobilya Adı Altında Esnaflık Yapmaktayım