Ali ÖZER

İl Başkanı

30.11.1972 Tokat doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Tokat’ta tamamladım.Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü 1998 yılında bitirdim. Askerlik görevimi 1999 yılında Yedek Subay olarak tamamladım.

1999 yılında Serbest Ticarete; Mekanik Tesisat ve Isı yalıtımı sektöründe faaliyete başladım ve devam etmekteyim.

2001 yılında  Ak Parti Tokat Merkez İlçe kurucu üyesiyim. 2003-2011 yılları arasında Tokat TSE İl Temsilciliği görevinde bulundum.2004-2013 yılları arasında Tokat Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundum. (9 yıl İmar Komisyon başkanlığı ve 3 yıl Encümen üyeliği görevinde bulundum.)2006-2008 yılları arasında Tokat Spor Kulübü başkan yardımcılığında bulundum.2009-2012 yılları arasında Tokat Organize Sanayii Müteşebbis üyeliği ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundum.2009-2016 yılları arasında  KOSGEB yönetim kurulu üyeliğinde bulundum.2009-2017 yılları arasında Tokat TSO Meclis üyeliği yaptım. (4 yıl yönetim kurulu üyeliği, 3 yıl meclis başkanlığı görevinde bulundum.)2009-2017 yılları arasında İl Toprak Kurulu üyeliğin görevinde bulundum.2021-2023 yılları arasında  İl Yönetimi Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundum.2022 TSO  yönetim kurulu başkan yardımcısı görevime devam ediyorum.14.07.2023 tarihinde  Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleri ile  İl başkanı olarak görevime devam etmekteyim. Orta derecede Arapça ve Almanca biliyorum.Evli ve 3 çocuk babasıyım.