BURSA

Osman DOĞRUYOL

TANITIM MEDYA BAŞKAN YARDIMCISI

1986 Ardahan/Posof doğumludur. Lise öğrenimini Bursa Osmangazi Lisesinde tamamlamış, Sakarya Üniversitesinden 2010 yılında mezun olmuştur. 2011 Yılında aynı Üniversite’de Tezsiz Yüksek Lisans Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni almıştır. 2012 yılında Londra’da St. Giles İnternational, 2013 yılında da The English Of Studio London’da dil eğitimini tamamlamıştır.

Siyaset hayatına 2007 Yılında AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları üniversite komisyon üyeliği ile başlayan Doğruyol, 2008 Yılında İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olmuş ardından Üniversite Birimi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2010 Yılında İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Üniversite Birim Başkanı olarak siyasi kariyerine devam etmiştir. Bu görevinden sonra 2011 yılında İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev yapmıştır.

2015 yılında AK Parti 4. Olağan Gençlik Kolları Kongresi ile AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır.

Bursa İl Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapmıştır.

2017-2018 yılları arasında AK Parti Bursa İl Başkanlığı kentsel dönüşüm komisyonunda çalışmıştır.

Arabayatağı Posoflular Derneği, Fethiye Posoflular Derneği, İnegöl Kolköyü Derneği, ve Bursa Ardahanlılar Fedarasyonun’da üyelikleri olmuş ve bazı dönem yönetimlerinde bulunmuştur. Ayrıca üniversitede çeşitli sivil toplum kuruluşları ile üniversite kulüplerinde üyelik ve yöneticilik yapmıştır.

Şuan kurucuları arasında olduğu Doğtes Mühendislik Ltd. Şti, Doğruyol Yapı İnşaat A.ş. de ve Doğruyol Birol Teknik Malzeme A.Ş de Yönetici Olarak çalışma hayatına devam etmektedir, evli ve iki çocuk babası olan Doğruyol, İngilizce bilmektedir.