Yükleniyor...

"100 milyon dolarlik bu yatirim Türkiye’nin yurt disindan ithal ettigi çinkonun yüzde 40’ini karsilayacak"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan toplam 75 projenin toplu açılış töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Siirt’in AK Parti’nin kaderinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Varank, "Adeta AK Parti’nin kaderi Siirt’in kaderiyle birleşmiş vaziyette. Bizler Siirt’in bu ülke için, Sayın Cumhurbaşkanımız için ne fedakarlıklara katlandığını, neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Onun için her zaman diyoruz ki; Rabbim Siirt’ten de Siirtlilerden de razı olsun. Siirt’in bizden ne talebi varsa, bu şehri kalkındırmak bu şehrin insanının refahını artırmak için ne isteniyorsa onu yerine getirmeye çalıştık." diye konuştu.

Varank, son 19 yılda Siirt’e yapılan hizmetlerin en önemli şahitlerinin Siirtliler olduğunu ifade ederek, bugün de Siirt’e boş gelmediklerini aktardı.

Bakanlık olarak bu şehre hizmet etmenin her zaman gururunu yaşadıklarını aktaran Varank, bugün sadece Siirt için değil Türkiye için de en önemli sanayi tesislerinden birinin resmi açılışını Siirt’te gerçekleştireceklerini kaydetti.

Varank, organize sanayi bölgesinde neredeyse parsellerin tamamının tahsis edilmiş durumda olduğuna değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte o organize sanayi bölgesinde Türkiye’nin sülfürlü çinko izabe tesisinin resmi açılışını yapacağız. 100 milyon dolarlık bu yatırım Türkiye’nin yurt dışından ithal ettiği çinkonun yüzde 40’ını karşılayacak. Bu manada da Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. İnşallah doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin Siirtli kardeşimizin de iş imkanına kavuşmasını sağlayacak. Bu tesisimizin hemen yanında Türkiye’de şu anda üretilmeyen sülfür asit tesisleri ve kurşun izabe tesislerinin de bugün temellerini atıyoruz. İnşallah o yatırımları da şehrimize, ülkemize kazandırmış olacağız. Bunlarla da kalmıyoruz. Biliyoruz bölgemizde istihdam en önemli alanlardan biri. Bakanlık olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile bir proje başlattık. Bu projede fabrika binalarını biz inşa ediyoruz. Yatırımcılar gelip o fabrika binalarında yatırımlarını gerçekleştiriyorlar. İnşallah bu şekilde Kurtalan’da ve merkezde 4 fabrika binası inşa ediyoruz. Buralarda da inşallah 1000 Siirtli kardeşimiz, gençlerimiz istihdam edilecek."

Kalkınma Ajansı ile Bakanlık olarak bu şehrin projelerini sürdürmeye devam edeceklerini anlatan Varank, daha önce bu bölgenin terörle anıldığını anımsattı.

Varank, bölgede belli bir saatten sonra geçmişte sokağa çıkmanın mümkün olmadığına işaret ederek, "Şimdi görüyorsunuz cıvıl cıvıl bir Siirt’te yaşıyoruz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde terörle sapasağlam mücadelemize borçluyuz. Artık ne terör örgütlerine göz açtıracağız ne de terör örgütlerinin güdümünde siyaset yapan, istismar yapan, siyaseti kullanan siyasetçilere göz açtıracağız. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ve bu istismar ortamını oluşturanlarla ilgili de kimseye fırsat vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Siirt’i o eski günlerinde görmek istemediklerini belirten Varank, bunun için de terörle, teröristle hem yurt içinde hem de yurt dışında Cumhurbaşkanının liderliğinde kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Varank, "Siirt’i bu bölgenin parlayan yıldızlarından biri yapacağız." ifadesini kullandı.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.