Yükleniyor...

"Derslik sayilari 300 binlerdeyken su anda 800 binlere ulasti"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan toplam 75 projenin toplu açılış töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan liderliğinde Siirt’te düzenlenen açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özer "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda eğitimde Türkiye çağ atladı. 2002 yılında derslik sayıları 300 binlerdeyken şu anda 800 binlere ulaştı. İlkokulda, okul öncesinde, orta öğretimde, yüksek öğretimde eğitimin tüm kademelerinde Türkiye’nin her noktasında, İstanbul’da, Ankara’da, Kars’ta, Siirt’te, Cizre’de, Silopi’de devletin tüm imkanları tüm okulları vatandaşlarımızın hizmetine girdi. Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 44lerden yüzde 88’lere, yüksek öğretimde okullaşma oranı yüzde 14’lerden yüzde 44’lere ulaştı." ifadelerini kullandı.

Özer, bunun, okullaşma oranı arttıkça sosyoekonomik seviyesi, gelir seviyesi ne olursa olsun herkesin eğitimden eşit bir şekilde yararlanması, yapılan yatırımlardan Siirt’in de yaralanması demek olduğunu bildirdi.

Özer, son 20 yılda Siirt’in de bu yatırımlardan yararlandığına işaret ederek, 2021 yılında 250 milyon liranın üzerinde bir yatırımın Siirt’te, okullarda halen devam ettiğini aktardı.

Son 3 yılda Siirt’e 2 bin 723 yeni öğretmen atadıklarını, Siirt’teki öğretmen sayısının 5 bin 808’e ulaştığını ifade eden Özer, derslik sayılarının 2 bin 683’ten 3 bin 984’e ulaştığını, böylece Siirt’te ilköğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 33’ten 16’ya düştüğünü kaydetti.

Özer, orta öğretim aşamasında 24 olan öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 13’e düştüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Siirtli hemşehrilerimiz bu oranlar Türkiye’nin çoğu büyük şehrinden bile çok daha iyi oranlar. Yani devlet yatırım yaparken sadece belli bölgelerde, belli şehirlerde değil, Siirt’e de her türlü yatırımı sonuna kadar şartları zorlayarak gerçekleştiriyor. Yaklaşık 1 ay önce saygıdeğer Hanımefendi’nin himayelerinde bir proje başlattık. ’Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi. İnşallah 2021 yılının sonunda tüm okullarımızda öğrencilerimizi kütüphanelerle buluşturuyoruz. Bugün gelmeden önce Siirt’teki tüm okullarımızın kütüphane ihtiyacını karşıladık. Artık buradan tüm Türkiye’ye şunu diyebiliriz ki; Siirt’teki tüm okulların kütüphanesi var. Elbette tüm bu yatırımların arkasında bir lider var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a eğitim denildiği zaman tüm şartları zorladığı, her türlü yatırımı Türkiye’nin her noktasına ulaştırdığı için tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum."

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.