Yükleniyor...

İzmir İktisat Kongresi'nin yeniden yapılan binası hizmete açıldı

 

Genel Başkanvekilimiz Binali Yıldırım da İzmir İktisat Kongresi'nin yapıldığı binanın 1979 yılında dönemin belediye başkanı tarafından mezbelelik olduğu gerekçesiyle yıktırıldığını belirterek, "İzmir gibi bir şehirdeki belediye başkanının anlayışına bak. Büyük bir talihsizlik, hakikaten İzmir gibi Atatürk hassasiyeti zirve yapmış bir şehir için büyük bir talihsizlik ama Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak lafla olmuyor, laf uçar, eser kalır. Valimizi tebrik ediyorum. Burası önce tescillendi, Maliye Bakanımız burada işe dahil oldu. Cumhurbaşkanı'mız başından beri himaye etti." dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger'in bölgeyle ilgili hedeflerinin heyecan verici olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ön taraftaki birkaç binanın kaldırılarak buranın sahille birleştirilmesi, vakıfların kongreye hizmet edecek yap-işlet-devret ile yaptıracağı otel, yine burada bu mimariye uygun diğer tesisler, kongre turizmine yönelik yapılırsa burası bir markaya dönüşür çünkü buranın Cumhuriyet'in kuruluşuyla özdeşleşmiş bir tarihi geçmişi var. Burayı biz bölgesel, küresel ekonomik değişmelerin, gelişmelerin tartışıldığı bir yer haline getirebiliriz. Sayın bakanımıza söyledik, 'O bende.' dedi. 'Binaları vali bey halletsin, gereğini yaparız.' dedi. Sayın bakanımıza bu cömert katkılarından dolayı teşekkür ederiz."

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere dikkati çeken Yıldırım, diğer ittifakın adayı belli olduktan sonra terör odaklarından gelmeye başlayan açıklamaların kendisini dehşete düşürdüğünü, istikrarın sürmesinin yanında büyük gayretle kontrol altına alınan terörün tekrar hortlamaması için çok dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

İzmir Valisi Köşger de eski görselleri esas alınarak aslına uygun şekilde yeniden yapılan binanın yapım süreci ve özellikleri konusunda bilgi verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, binanın açılış kurdelesini kesti.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.