"KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a karşı yapılan saldırı girişimine karşı İngiliz makamlarını gereğini yapmaya davet ediyoruz"

Grup Başkanvekilimiz Yılmaz Tunç, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, İngiltere'de Kıbrıs konulu konferansa girişinin engellenmeye çalışılmasını şiddetle kınadığını belirterek, "Tatar'a karşı yapılan bu saldırı girişimine karşı İngiliz makamlarını gereğini yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Grup Başkanvekilimiz Yılmaz Tunç, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, İngiltere'de Kıbrıs konulu konferansa girişinin engellenmeye çalışılmasını şiddetle kınadığını kaydetti.

Tunç, "Tatar'a karşı yapılan bu saldırı girişimine karşı İngiliz makamlarını gereğini yapmaya davet ediyoruz. Kıbrıs Türkünün kaderi bizim de kaderimizdir." dedi.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kendi dönemlerinde yasalaştığına işaret eden Tunç, hem ailenin korunmasına yönelik hem de kadınların şiddetten korunmasına yönelik yasal düzenlemenin uygulamasının devam ettiğini vurguladı.

Tunç, şunları kaydetti:

"6284 sayılı kanunla ve kadınlarımızın şiddetten korunmasıyla alakalı biz her zaman hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Kadınlarımız bizim için çok önemli, çocuklarımızın korunması bizim için çok önemli. Türk Ceza Kanunu’muzda ve Ceza Muhakemesi Kanunu’muzda gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle kadınlarımızın şiddetten korunması anlamında çok önemli mevzuat düzenlemelerini daha çok yakın bir zamanda gerçekleştirdik. Bu, bizim kararlılığımızı gösterir. Kadınlara yönelik kasten yaralama suçunun, tehdit suçunun, işkence suçunun, eziyet suçunun cezalarını yarı oranında artırdık. Bunu daha yeni yaptık. Bu konudaki hassasiyetimiz devam ediyor."

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...