Durmuş Ali KESKİNKILIÇ

NATO Parl. Asamb. (NATOPA) Yedek Üye

1966 Karabük-Eskipazar doğumludur. Gazi Üniversitesi’nde Mesleki Eğitim Fakültesinden mezun oldu.

2003 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmaya başladı. Meclis Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’nde görev aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Danışmanlığı ile, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Danışmanlık yaptı. 2020 yılında Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. MKE AŞ Genel Müdür Vekilliği görevlerinde bulundu. Bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif rol aldı. Karabüklüler Vakfı ve ECA Elginkan Vakfı Mütevelli Üyesidir. Ayrıca Türk-Alman Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu, Türk Savunma ve Havacılık Sanayi ihracatçılar Birliği Yönetim Kurulu, Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası Denetim Kurulu, Mercedes-Benz Türk A.Ş. ve ROKETSAN Genel Kurul üyelikleri bulunmaktadır.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde 28.Dönem Karabük Milletvekili olarak seçilmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Katip Üyesidir. TBMM 28. Yasama Dönemi Parlamentolar arası Zambiya Dostluk Grubu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Fransızca bilen D. Ali KESKİNKILIÇ, evli ve iki kız çocuk babasıdır.