ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE EĞİTİM

Mustafa ŞEN

Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Başkanı

1966 yılında Akçaabat’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde bir süre lisans eğitimi aldıktan sonra Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Sakarya Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansını bitirdi. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora çalışmaları yaptı. Halihazırda Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler doktora programı öğrencisidir.

1980 öncesinde Milli Selamet partisinde başlayan siyasi hayatında, 80’li ve 90’lı yıllarda MGV bünyesinde gençlik çalışmalarında bulundu ve İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüttü. Ardından Fazilet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 64 ve 65. hükümet döneminde Başbakan Başmüşavirliği vazifesini yürüttü.
24 Mart 2021 tarihinde yapılan AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçilen Şen, AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiş, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili olarak seçilmiştir.

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresinde yeniden MKYK üyesi seçilerek Genel Merkez AR-GE ve Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.
İleri derecede İngilizce bilen Şen, evli ve üç çocuk babasıdır.