62. HÜKÜMET

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 26 Şubat 1959’da Konya’da doğdu. 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi bölümlerinden çift anadal yaparak mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişk

1948 Bursa doğumlu. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Manisa'da serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasetle uğraşarak Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24 Aralık 1995 seçimlerinde Refah Partisi’nden Manisa milletv

1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden üniversite birincisi olarak mezun oldu. 1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri

Siyaset Bilimi Doçenti ve yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler bölümünde

Numan Kurtulmuş, 1959’ da Ordu, Ünye’de doğdu. Ülkemizin tanınmış âlimlerinden Cumhuriyet Dönemi’nde Latin harfleriyle yazılmış ilk ilmihal kitaplarından “Âmentü Şerhi”nin müellifi, İstiklal Savaşı gazilerinden merhum Binbaşı Numan Kurtulmuş’un torunu, birçok vakıf ve hayır kurumunun öncülerinden me

5 Ekim 1959 tarihinde Rize'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Rize Pazarköy İlkokulu, İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adlî Yargı H

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam; 16 Ocak 1958'de İstanbul Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Cahide'dir.            Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşenur İslam;  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Yüksek l

22 Kasım 1950'de Ankara'da doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi mezunudur. Dışişleri Bakanlığı’nda 38 yıl 6 ay süreyle aşağıdaki görevlerde bulunmuştur: Yurtdışında: Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu; Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi; OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı; New York Başkonsolosu; Bükreş

Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Par

17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir.Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu.21, 22 ve 23. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 60. Hükümette

1950 yılında Erzurum’un Hasankale İlçesi’nde doğan İdris Güllüce; ilköğrenimini Erzurum’da tamamladı. Orta öğrenimini Haydarpaşa Meslek Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ne kaydoldu ve başarıyla tamamladı. İkinci bir lisans eğitimi olarak, Anado

1968 Alanya doğumludur. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Uluslararası İlişkiler lisans derecesi aldı, 1991 yılında New York Long Island Üniversitesi’nde ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde özel öğren

1 Ocak 1961’de Denizli’nin Tavas İlçesi Pınarlar Beldesi’nde dünyaya gelen Nihat Zeybekci, Fatma ve Şükrü Zeybekci çiftinin beşinci ve son çocuğudur.

Tütün işçiliğiyle geçimini sağlayan bir ailenin çocuğu olarak küçük yaşta çalışma hayatıyla tanışan Nihat Zeybekci, ilk ve ortaokulu Tavas’ta,

3 Nisan 1962'de Yozgat Devecipınar'da doğdu. Babasının adı Eşref, annesinin adı Emine'dir.Elektrik Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi.Kayseri Elektrik Üretim Şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'nin

Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır. Siyaset Bilimi Uzmanı; Herfordshire Üniversitesini bitirdi. Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördü. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görev

1956 yılında Diyarbakır'ın Dicle nehri kıyısındaki Tepe beldesinde Kürtçe adıyla Tep'a Barava'da doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini bitirdikten sonra Aberdeen Üniversitesi'nden "Tarım Ekonomisi"alanında Master (MSc) derecesi aldı. Ankar

Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960 yılında Giresun’un Alucra ilçesinde doğdu. Babası Şevket Canikli, annesi Ayşe Canikli'dir. Nurettin Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere’de Sheffield Üniversitesi'nde “Para-Banka-F

1962 yılında Trabzon-Çaykara’da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu o zamanlar nahiye merkezi olan Dernekpazarı Ortaokulu’nda tamamladı. 1975 yılında Trabzon Erkek Öğretmen Lisesi’ni yatılı olarak kazandı, 1980 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yön

1967'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır. Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölü

Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 yılında Adana'da doğdu.

Siyaset bilimcidir.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını Siyaset Bilimi alanında yaptı. Doktora eğitimini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı

1 Ocak 1967 yılında Batman Arıca’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere’de University Of Exeter’de tamamladı. ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetler’de kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre U.B.S. Bankası His

1953'te Bilecik'te doğdu. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakült