SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER

Murat ALPARSLAN

Başkan Yardımcısı

1974 yılında Çorum’da doğmuştur. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Satı’dır.

1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1999 yılında Gazi Üniversitesi’nde İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Halen Devletler Özel Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

1998-2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde araştırma ve öğretim görevlisi olarak bir süre kamuda çalışmıştır. 2000 yılından itibaren de Ankara’da serbest avukatlık yapmaktadır.

2002-2006 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kurucu Teşkilat Başkanlığı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2006-2009 yılları arasında AK Parti Ankara İl Başkanlığı Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. 2009-2015 yılları arası AK Parti Ankara İl Başkanlığı yapmıştır. Halen AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı ve Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

25. 26. ve 28. Dönem Ankara Milletvekilidir.

İngilizce ve Arapça bilmektedir.