TEŞKİLAT

Abdullah AĞRALI

Başkan Yardımcısı

Konya/Kulu-1969, Hacı, Zeynep.

Tıp Doktoru; Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Kamu Kurumlarında hekimlik yaptı ve çeşitli görevlerde bulundu. Sağlık hizmetlerinde toplam kalite yönetimi, ekonomik verimlilik, Sağlık işletmelerinde yönetim ve organizasyon, işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri aldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Derneği Kurucu Başkanlığı, Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür ve Çevre Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı, EL-BİR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Çocuk Diyabet ve Obezite Derneği Başkanlığı, Toplum Sağlığı AR-GE Derneği üyeliği görevlerinde bulundu. Konya AK PARTİ İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

25, 26 ve 27. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Çeşitli Meclis Araştırma Komisyonları, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İçişleri Komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Çevre Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Halen Milli Savunma Komisyonu Üyesidir. AK PARTİ Teşkilat Başkan Yardımcısıdır.

Kürtçe ve İngilizce bilen Ağralı evli ve 4 çocuk babasıdır.