Ali GÜMÜŞ

İl Başkanı

Tekirdağ merkez beldelerinden olan Karacakılavuz beldesinde 30.08.1980 tarihinde doğdum. İlköğretimime Karacakılavuz ilköğretim okulunda, ortaöğrenimimi Tekirdağ imam hatip Lisesi’nde bitirdim. 1997 yılı ÖSYM sınavı ile İstanbul hukuk fakültesine kayıt hakkı kazanarak Eylül 1997 tarihinde yükseköğrenimime başladım. 2001 yılında İstanbul hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Tekirdağ Barosu’na staj başvurusunda bulunarak Ekim 2001-Ekim 2002 tarihleri arasında avukatlık stajımı tamamlayarak 25.11.2002 tarihinde avukatlık ruhsatnamesini almaya hak kazandım. Tekirdağ barosu yönetim kurulu huzuruyla 6 Mart 2003 tarihinde yemin ederek avukatlık mesleğine başladım. 2008,2010,2012 yıllarında Tekirdağ baro yönetim Kurulu’na seçilerek 3 dönem görev yaptım. 2016 yılında Tekirdağ T.B.B delegeliği görevini üstlendim. 2002 yılında adalet ve kalkınma partisi il gençlik kolları kurucu yönetim Kurulu’nda siyasi hukuki işler Bşk. Olarak siyasi hayatıma başlayıp 2006-2009 arasında il disiplin kurulu Bşk. Lığı, 2009-2012 Mrk. ilçe siyasi hukuki işler Bşk., 2012-2015 il teşkilat Bşk. Ve Shib görevlerini yürüttüm. 26.dönem milletvekili adaylığı için görevden ayrıldım. 01.11.2015 tarihli milletvekili genel seçiminde 4.sıra Tekirdağ ak parti adayı olarak takdir edildim. 2016-2018 döneminde il hukukçusu ve Skm Bşk. Olarak görev ifa edip 2018 yılında il seçim işleri Bşk. Olarak görev yaptım. 2023 mart ayından bu yana cumhurbaşkanımızın tensipleriyle halen il başkanı olarak görev yapmaktayım. Sivil toplum alanında 3 yıl süren cihannüma derneği il temsilcisi ve eğitim destek platformu il koordinatörlüğü vazifelerini gerçekleştirdim. Orta derecede İngilizce bilmekteyim. Evli ve 1 çocuk babasıyım.