KURUCU ÜYELER

Lokman AYVA

Kurucu Üye

1966 yılında Konya’da doğdu. 11 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonucu görme yeteneğini kaybetti. Eğitimine bu sebepten dolayı 5 yıl ara vermek mecburiyetinde kaldı. Boğaziçi Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. Yüksek Lisansını 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

1990-93 yılları arasında Karanlıktan Aydınlığa Adım dergisi Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Ayva, dönem dönem radyo program yapımcılığı ve İngilizce öğretmenliği yapmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Koordinasyon Merkezi kurucu başkanlığı ve yöneticiliğini yürütmüştür.

1992 yılında ABD’nin Baltimore şehrinde körlerin bilgisayar kullanmaları ve faydalanmaları konusunda Milli Körler Federasyonu’nun misafiri olarak araştırmalar yapan Ayva, 2000 yılında Romanya’nın Neptün şehrinde yapılan, Özürlülerle İlgili Bölgesel Projeler Kongresi’ne katıldı. 2002 yılında Almanya’da özürlülerle ilgili çalışmalar yaptı.

Başkanlığını yürüttüğü Beyazay Derneği bünyesinde engellilerin sahip oldukları engelli psikolojilerini yıkarak normal bir insan gibi hayata adaptasyonları noktasında yoğun çalışmalar sarf etti ve düzenlenen eğitimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle bu insanların topluma entegrasyonu sağlama yolunda önemli çalışmalara imza attı. Engellilere yönelik dergi çalışmaları ve radyo programları hazırladı.

Beyazay Derneği Genel Başkanı, Fiziksel Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Körler Federasyonu Genel Kurul üyeliği faaliyetlerinde bulundu.

Junıor Chamber 2000 Türkiye’nin en başarılı 10 genci yarışmasında birincilik, Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Hizmet Ödülü, Fiziksel Engelliler Vakfı Hizmet Ödülü, İstanbul Sessizler Spor Kulübü Hizmet Ödülü, Fazilet Partisi 18 Nisan 1999 seçimleri başarılı çalışmalar plaketi, Hür Medya Haber Yorum Dergisinin Yılın Başarılı Adamı Ödülü, İstinye Rotary Kulübü hizmet ödülü gibi başarılara sahiptir.

İyi derecede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Arapça bilen Ayva, evli ve 2 çocuk babasıdır.