MERKEZ DİSİPLİN KURULU

Muhammet Ali YILMAZ

1976 yılında Erzurum’da doğdu.

DAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Siyasi hayatına lise yıllarında Erzurum Refah Partisi Gençlik Komisyonu’nda başladı. 2003 yılından beri İl ve ilçe Delegesi oldu. 2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, aynı dönemde Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Birim Başkanı görevini yürüttü. 2014 yılında İl Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Yılmaz, aynı dönemde İl Başkan Yardımcılığı ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Birim Başkanlığı yaptı. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinden 27 Mayıs 2024 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar tüm seçimlerde SKM çalışmalarında aktif görev aldı. (2002-2015 Erzurum, 2014 Ağrı yenilenen yerel seçim, 2015-2023 Bursa) 2014-2015 yıllarında İl SKM Başkan Yardımcılığı yaptı.

2007 ve 2009 yıllarında SETA Vakfı saha araştırmaları Doğu Anadolu bölge raportörlüğü, 2014 yılında SETA Vakfı saha araştırmaları Karadeniz bölge raportörlüğü yaptı.

25. Üniversiteler Arası Kış Oyunları Organizasyon Komite Üyeliği ve 2011Kış Oyunları Sivil Toplum Komite Başkanlığı görevlerini üstlendi. Ayrıca 2012 yılında Kayak Federasyonu Bilişim ve Sekretarya Kurul Üyeliği yaptı. 2018 yılında Erzurum’da yapılan Snowboard World Cup Organizasyonu’nda görev aldı.

Ulusal ve uluslararası birçok STK’da bölgesel ve küresel kalkınma amaçlı projelerde çalışmalarda bulundu.

2000 yılından bu yana sahibi olduğu şirketlerde canlı hayvancılık, enerji ve danışmanlık alanlarında faaliyet göstermektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.