MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU

Ahmet Bilal KIYMAZ

1971 yılında İstanbul’da doğdu. Ailesi 1923 yılında gerçekleştirilen mübadelede Balkanlardan İstanbul’a gelmiştir.

Eğitim hayatına Esenler Atışalanı İlkokulu’nda başladı. Ortaokulu Fatih Mahmutpaşa Ortaokulu’nda ve liseyi İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde okudu. Ankara Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Amerika’da Newyork Berkeley College’de Uluslararası Ticaret Programında eğitim aldı.

Tekstil, dış ticaret ve çorap imalatı sektöründe iş hayatına devam etmekte olup, İstanbul Ticaret Odası (İTO) 36. Komite Meclis Üyeliği ve Çorap Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

2009-2014 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2014-2019 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyeliği, 2 yıl Encümen Üyeliği, 2 yıl Encümen Başkanlığı, 2015-2017 yılları arasında İBB Başkanı rahmetli Kadir Topbaş’ın Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. 16 Nisan 2017 Referandumu sürecinde Yurtdışı Balkan Ülkeleri SKM Başkanı olarak Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı çalışmalarını organize etmiştir.

2021-2023 7. Dönem Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi seçildi ve Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde İstanbul 2. Bölge 13. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.