MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU

Ayşe Nevin SERT

Manisalı bir ailenin çocuğu olarak, öğretmen olan babasının görev yaptığı Ağrı’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Manisa’nın Turgutlu ilçesinde tamamladı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Londra’da Green College- EFL London’da 1.5 yıl dil eğitimi aldı. Yurda döndükten sonra ihracat ve ithalat yapan özel bir şirkette 10 yıl yöneticilik yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 24. döneminde Milletvekili Danışmanı olarak çalıştı. 2014 yılında Gazi Üniversitesinde işletme doktorasını tamamladı.  Tezlerinde ‘Kırsal Kalkınma’ ve ‘Rekabet Stratejileri’ üzerine çalıştı.
2016 yılında Selçuk Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı üniversitede Doktor Öğretim Üyesi olarak akademisyenliğe devam etti. 2020 yılında Doçent unvanı aldı. 2021 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne geçerek Doçent Doktor unvanıyla akademisyenlik görevini sürdürdü.

Kuruluşundan bu yana AK Parti’nin tüm seçim çalışmalarında aktif olarak görev aldı.
2014’de Genel Merkez Kadın Kollarında gönüllü çalışmaya başladı. 2015 yılında MKYK üyeliğine seçildi ve Dış İlişkiler Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2018’de yeniden MKYK üyeliğine seçilerek, Dış İlişkiler Başkanlığı ile Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanlığında Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

8 Mart 2021’deki 6. Kadın Kolları kongresinde MYK üyesi - İnsan Hakları Başkanı olarak görevlendirildi. Görevi süresince Kadın Kolları’nın ve Ana Kademe İnsan Hakları başkanlığının etkinliklerinde sorumluluklar üstlendi.

‘Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali’ programı çerçevesinde illerdeki etkinliklerde görev aldı. AK Parti Siyaset Akademisi-Kadın programında ‘Kadın, Aile ve Çocuk Politikaları’ ile ‘Kadın Girişimciliği’ derslerini verdi.
14 Mayıs 2023’de yapılan Genel Seçimde memleketi Manisa’dan 6. sıra milletvekili adayı oldu.

Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde öğretim üyesidir. 25 Ekim 2023 tarihi itibariyle AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Evli. Yusuf’un ve Elif’in annesi.