MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU

Şevki ŞAR

Yedek Üye

Aslen Konyalı olan Şevki ŞAR ,1975 yılında İstanbul’da doğdu.

İlk, Orta ve Lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev aldı. Ticaret hayatına Tekstil ,Turizm ve İnşaat alanlarında faaliyet gösteren aile şirketinde yönetici olarak devam etmektedir.

2009 yılında yapılan 3. AK Parti İstanbul Olağan Kongresi’nde il yönetim kurulu üyeliğine seçilerek, İstanbul 2. ve 3. Bölge Sorumlusu olarak Teşkilat Başkan yardımcılığı yaptı. 2012 yılında yapılan 4. AK Parti İstanbul Olağan Kongresinde il yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçilerek, Dış İlişkiler Birim Başkanı olarak İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2015 Şubat ayında yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan Kongresi’nde tekrar il yönetim kurulu üyeliğine seçilen Şar, Ekonomi İşleri Birim Başkanı olarak İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Sorumlu olduğu birim faaliyetlerinin yanı sıra 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde ve son olarak 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği referandumunda Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi Program Sorumlusu olarak görev aldı. 2021 yılında yapılan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Y. Üyesi olarak seçilen Şar, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimleri’nde İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı olmuştur.

İyi düzeyde İngilizce bilen Şar, evli ve 4 çocuk babasıdır.